Mergi la conţinutul principal

Ajutoare de peste 12.000 de lei pentru vârstnicii de la Baldovinești

• joi, 2 noiembrie, preoții și voluntarii Parohiei „Sfinții Arhangheli”, din Centrul Istoric al Brăilei, le-au oferit în dar asistaților de la Centrul de Asistență Paleativă „Sfânta Maria”, din localitatea Baldovinești, alimente și bunuri de strictă necesitate • este vorba de lenjerii și huse pentru pat, pilote, fețe de pernă, scutece pentru adulți, produse igenico-sanitare, scaun cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor

 

Parohia „Sfinții Arhangheli”, cea mai veche din Brăila, continuă să ofere sprijin copiilor și vârstnicilor nevoiași.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ziua de joi, 2 noiembrie, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Centrul Istoric al municipiul Brăila, a pus la punct o activitate social-filantropică pentru persoanele vârstnice din cadrul Centrului de Asistență Paleativă „Sfânta Maria”, din localitatea Baldovinești.

„Preoții slujitori de la Parohia „Sfinții Arhangheli”, însoțiți de câțiva consilieri parohiali și elevi voluntari, au oferit lenjerii și huse pentru paturi, pilote, fețe de pernă, scutece pentru adulți, produse igenico-sanitare, scaun cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor și alte produse, precum și alimente neperisabile pentru 50 de persoane asistate, din acest centru social. Produsele și obiectele dăruite au fost procurate de preoți, potrivit nevoilor semnalate de reprezentanții acestei instituții de ocrotire socială cu care parohia are un parteneriat de mai mult timp pentru acordarea de sprijin spiritual și material semenilor nevoiași instituționalizați”, precizează, într-un comunicat, părintele Rareș Bucur, consilier eparhial.

Darurile pentru cei 50 de vârstnici au fost descărcate de voluntari la Corpul A al Centrului de Asistență Paleativă „Sfânta Maria” Baldovinești, fiind predate responsabililor, pentru a fi mai apoi oferite asistaților. Potrivit sursei citate, atât personalul angajat al instituției, cât și bătrânii beneficiari s-au bucurat de vizita slujitorilor Bisericii și a copiilor (care le-au oferit flori), mulțumindu-le pentru grija permanentă pe care le-o poartă și pentru daruri. O acțiune similară s-a derulat în luna februarie.

Acțiunea filantropică de joi, 2 noiembrie, se înscrie în seria programelor desfășurate în Anul omagial și comemorativ 2023, precum și în cele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul spiritual al Eparhiei Dunării de Jos, și ale hramului Parohiei „Sf. Arhangheli” (care se va sărbători pe 8 noiembrie). Valoarea totoală a ajutoarelor oferite de parohia brăileană a fost de 12.500 lei.

 

Centrul de Asistență Paleativă „Sfânta Maria”, din localitatea Baldovinești, funcționează într-un complex de clădiri structurat pe 5 corpuri - A, B, C, D și E - cu o capacitate de 200 de locuri. Obiectul de activitate al centrului îl constituie îngrijirea persoanelor aflate în situații de dificultate, prin asigurarea condițiilor corespunzătoare de găzduire și de hrană, asistență paleativă, suport emoțional și consiliere psihologică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro