Mergi la conţinutul principal

Ajutoare de 12.000 de lei pentru Maternitatea Brăila

* joi, 23 martie, preoții și voluntarii parohiilor „Buna Vestire” (Greacă) și „Sf. Cuv. Parascheva” au oferit Maternității din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila (Corp D) cinci frigidere, șase tensiometre profesionale, patru pulsoximetre, trei mese pentru monitoare neo-natologie și scutece, în valoare totală de 12.000 lei * în ultimii trei ani, cele două parohii au dăruit instituției medicale aparatură și bunuri de 70.000 de lei

 

 

 

Daruri pentru Maternitate, oferite cu generozitate de preoții și credincioșii din două mari parohii brăilene, în Postul Paștelui și în ajunul sărbătorii creștine a Bunei Vestiri.

Luna martie, în care prăznuim Buna Vestire și omagiem viaţa, ca dar al Lui Dumnezeu, este, în fiecare an, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, un prilej de manifestare a dragostei creștinești și o prelungire a binecuvântării de la Sfintele Altare către mame și prunci, dar și sprijin concret pentru maternităţile din eparhie”, precizează părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, în informarea trimisă cu acest prilej.

Astfel, joi, 23 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, reprezentanții Parohiei Româno-Elene „Buna Vestire” și ai Parohiei „Sfânta Cuv. Parascheva” din municipiul Brăila au inițiat o importantă acțiune filantropică, de suflet, la Maternitatea aparținând Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila (Corp D). Demersul a fost coordonat de părintele Doru Sima, parohul Bisericii Grecești „Buna Vestire”, din Centrul Vechi, și de părintele paroh Ștefan Stan, de la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

La sugestia personalului medical, preoţii de la cele două parohii au achiziţionat, în zilele dinaintea sărbătorii Bunei Vestiri, cinci frigidere, șase tensiometre profesionale, patru pulsoximetre, trei mese individuale pentru monitoare neo-natologie și scutece în valoare de 12.000 lei - bunuri necesare în desfășurarea activităților de zi cu zi. După ce darurile au fost pregătite la Biserica „Buna Vestire” (Greacă), preoţii și voluntarii implicați în această activitate caritabilă le-au transportat direct la Maternitate, unde au fost predate personalului instituției medicale.

Pe lângă aparatura medicală și produsele oferite joi, reprezentanții Maternității și mămicile internate în spital au mai primit de la preoții filantropi cărți de rugăciune, iconiţe, precum și revista eparhială „Călăuză Ortodoxă”.

Potrivit pr. Rareș Bucur, de mai mulți ani, între Parohiile „Buna Vestire” și „Cuv. Parascheva” și Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Brăila există o strânsă colaborare de care beneficiază, deopotrivă, pacientele, bebelușii și cadrele medicale care își desfășoară activitatea aici. În ultimii trei ani, spre exemplu, cele două parohii brăilene au mai donat Maternității două aparate de monitorizare a funcţiilor vitale pentru copiii nou-născuţi, un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilaţie invazivă și non invazivă cu debitmetru și alte componente, standuri speciale pentru poziţionarea aparaturii medicale, ochelari pentru fototerapie, frigidere, mobilier și lenjerii pentru paturi în valoare totală de 70.000 lei. La toate acestea, se adaugă darurile oferite pe 23 martie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro