Mergi la conţinutul principal

AJOFM: Luna mai este luna promovării economiei sociale

* din 2016 și până la finele lunii aprilie 2022, AJOFM Brăila a acordat un număr de 57 atestate ca întreprindere socială

 

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată organizării, la nivel național, a unor evenimente și acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate.

Scopul economiei sociale este îmbunătățirea nivelului de trai, a calității vieții persoanelor și grupurilor aflate în dificultate. Acest sector de activitate economică, dezvoltată de forme de asociere din mediul privat, reunește organizații neguvernamentale, asociații, cooperative de producție, casele de ajutor reciproc, cooperativele agricole, cooperativele de credit, unitățile protejate, societățile mutuale, punând în centrul preocupărilor ideea de solidaritate socială și ca model economic întreprinderile sociale ca mod de furnizare de bunuri și servicii.

Creșterea calitativă și cantitativă a ocupării prin crearea de locuri de muncă pe termen lung în cadrul întreprinderilor sociale de inserție și a întreprinderilor sociale, dezvoltarea de întreprinderi sociale de inserție care asigură măsuri de acompaniere a persoanelor din grupurile vulnerabile pe termen scurt sau mediu pentru integrare treptată pe piața muncii în economia reală, susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului social, reprezintă obiectivele economiei sociale.

Atestarea întreprinderilor sociale și certificarea întreprinderilor sociale de inserție sunt gratuite și se realizează, la nivelul județului Brăila, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila, prin Compartimentul pentru Economie Socială, care poate oferi informații despre atestarea/certificarea întreprinderilor sociale. Procesul de atestare a început în anul 2016, iar până la finele lunii aprilie 2022, AJOFM Brăila a acordat un număr de 57 atestate ca întreprindere socială (ÎS).

În cadrul campaniei de promovare a economiei sociale, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Braila derulează acțiuni în vederea creșterii gradului de implicare în acest sector a tuturor actorilor din societate. Relații suplimentare se pot obține la sediul instituției din B-dul Dorobanților nr. 603-605, telefon/fax: 0239/611376, 0239/611386, int.107, e-mail: braila@anofm.gov.ro.

Dinamica sectorului de economie socială, conform Registrului Unic de evidență al întreprinderilor sociale (RUEIS), este disponibilă pe pagina www.anofm.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro