• la ceas aniversar, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat Ziua Porţilor deschise • elevi de la mai multe şcoli brăilene, dar şi persoane încarcerate la Penitenciarul Brăila au mers în vizită la sediu, unde au primit mai multe informaţii despre dezvoltarea profesională • în anul 2017, peste 6.000 de brăileni şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM • dintre aceştia 919 au beneficiat de stimulente din bugetul asigurărilor pentru şomaj
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a împlinit 19 ani de activitate, iar momentul este marcat prin diferite activităţi care au loc la sediul instituţiei. Miercuri, pe 13 decembrie, a avut loc Ziua Porţilor deschise. Mai mulţi elevi de liceu au vizitat sediul de pe Bulevardul Dorobanţilor şi au primit informaţii utile despre orientarea şi dezvoltarea lor profesională. De asemenea, şi persoanele aflate în detenţie la Penitenciarul Brăila au vizitat Centrul de Formare Profesională al agenţiei şi au participat la şedinţe de informare şi consiliere.
Astăzi şi mâine, au loc întâlniri cu angajatorii, la punctul de lucru din oraşul Însurăţei. Tema aleasă este “Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în munca şomerilor”. “AJOFM Brăila a asigurat implementarea măsurilor de prevenire a şomajului, protecţia socială a persoanelor neîncadrate în muncă, a organizat şi coordonat activitatea de ocupare şi de formare profesională a forţei de muncă, în vederea creşterii gradului de ocupare din judeţul Brăila”, a precizat Laurenţia Vasilescu, din cadrul Compartimentului Analiza pieţei muncii, programe de ocupare, implementare măsuri active şi economie socială, la conferinţa de presă susţinută, ieri, la sediul AJOFM.
De la începutul anului şi până pe 30 noiembrie 2017, peste 6.000 de brăileni şi-au găsit un loc de muncă cu ajutorul agenţiei. Dintre aceştia 919 au beneficiat de stimulente din bugetul asigurărilor pentru şomaj. “Persoanele înregistrate în evidenţele AJOFM Brăila au beneficiat de pachete personalizate de măsuri, fiind cuprinse în una sau mai multe măsuri de stimulare a ocupării, cum ar fi: informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, prima de activare pentru şomerii neindemnizaţi, prime de încadrare pentru absolvenţi la angajare”, a mai punctat Laurenţia Vasilescu.
Tot din ianuarie şi până la finalul lunii noiembrie 2017, angajatorii au solicitat şi primit subvenţii pentru încadrarea în muncă a 411 persoane care aparţin unor grupuri vulnerabile pe piaţa muncii, cum ar fi şomeri peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, tineri NEETs, persoane care mai au 5 ani până la pensie, persoane cu handicap, absolvenţi din instituţii de învăţământ şi tineri supuşi riscului marginalizării sociale.
“Instituţia noastră a susţinut şi în acest an includerea pe piaţa muncii a tinerilor prin acordarea de stimulente financiare din bugetul asigurărilor pentru şomaj angajatorilor. Au fost încheiate 11 contracte de ucenicie de muncă pentru formare în ocupaţia de strungar, au fost încadraţi 14 absolvenţi de studii superioare şi au fost acordate stimulente pentru încadrarea a 11 elevi şi un student, în baza legilor în vigoare”, a menţionat Vasilescu.