Mergi la conţinutul principal

Agricultorii vor primi ajutor financiar pentru productia de seminte

Producatorii agricoli vor primi pentru productia de seminte si material saditor un sprijin financiar cuprins intre 9 lei si 700 lei/100 kilograme sau bucati, in functie de categoria de saminta, pentru plantarea culturilor in toamna anului 2008 si primavara anului viitor.
Pentru cartof va fi alocat un ajutor financiar cuprins intre 25 lei/100 kg si 35 lei/100 kg, iar pentru pomi altoiti si nealtoiti se vor da intre 250 lei/100 bucati si 700 lei/100 bucati.
In cazul arbustilor fructiferi (zmeur, mur, coacaz, afin), valoarea ajutorului financiar este cuprinsa intre 115 lei/100 bucati si 230 lei/100 bucati.
La capsun, valoarea ajutorului financiar este cuprinsa intre 9 lei/100 bucati si 15 lei/100 bucati, iar pentru vite altoite sau pe radacini proprii vor fi alocate sume cuprinse intre 200 lei/100 bucati si 300 lei/100 bucati.
Termenul maxim pina la care pot fi vindute semintele sau se pot insaminta ori planta, dupa caz, este data de 30 iunie a anului de vinzare.
Beneficiarii ajutorului financiar, persoane fizice sau juridice inregistrate pentru producerea de seminte sau material saditor, trebuie sa transmita o cerere la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cererea va fi insotita de documente care vor certifica autorizarea operatorului economic, provenienta semintelor si a materialului saditor, precum si lista si datele de identificare ale cumparatorilor.
Termenul limita pentru depunerea cererii si a documentelor insotitoare este 15 iulie 2009.
Ajutorul financiar provine din fondurile alocate cu aceasta destinatie de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii pe 2009, se acorda o singura data si se asigura incepind cu 1 ianuarie 2009.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu