Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agresorul din Obor a fost prins la Iasi

Dupa ce l-au cautat timp de doua saptamini, judiciaristii braileni au reusit sa-l prinda pe cel de-al doilea autor al injunghierii din Obor, Sorinel Ilie, care a fost arestat in lipsa la inceputul acestei luni si apoi dat in urmarire deoarece se sustragea cercetarilor in cazul tinarului de 20 de ani injunghiat in plina strada. Politistii braileni, impreuna cu lucratori de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Iasi l-au gasit pe Sorinel Ilie, simbata seara, dupa o descindere in forta intr-un club din Iasi si l-au retinut in baza mandatului emis de instanta de judecata. El a fost adus la Braila si incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, unde ii va tine companie celui de-al doilea autor al agresiunii, Nutu Savastre, prins la doar citeva zile de la producerea faptei.
Potrivit investigatiilor efectuate, in ziua de 7 martie, cei doi, inarmati cu cite un cutit, l-au urmarit pe Daniel Florea prin cartierul Obor si, dupa ce l-au prins, i-au taiat tendoanele de la glezna piciorului drept, provocindu-i leziuni ce i-au pus in primejdie viata si care necesita pentru vindecare, conform certificatului medico-legal, 85-90 de zile de ingrijiri medicale. Trei zile mai tirziu, dosarul cauzei a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, cu propunere de arestare preventiva a autorilor, pentru savirsirea infractiunilor de vatamare corporala grava si port ilegal de arma alba. Instanta de judecata a dispus arestarea lui Nutu Savastre pentru primele 29 de zile, retinut, initial, pe baza de ordonanta si, in lipsa, arestarea lui Sorinel Ilie, pentru primele 30 de zile. "Deoarece s-a sustras cercetarilor si punerii in aplicare a mandatului de arestare preventiva, fiind cautat la adresele unde existau date ca s-ar putea ascunde, Sorinel I. a fost dat in urmarire. Dupa doua saptamini de cautari, judiciaristii braileni au stabilit ca urmaritul se afla in municipiul Iasi. In ziua de 24 martie, la orele 22.30, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila s-au deplasat la Iasi unde, cu sprijinul lucratorilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Iasi, l-au localizat pe Sorinel I. intr-un club din municipiu si l-au retinut. Efectuindu-se perchezitia corporala sumara, asupra urmaritului a fost gasit un cutit in lungime totala de 32 cm, avind lama in lungime de 16 cm. Acestuia i s-a intocmit dosar penal, conform Legii 61/1991 (republicata), iar cutitul a fost confiscat. Sorinel I. a fost escortat si incarcerat in Arestul IPJ Braila", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.
Reamintim ca, la data injunghierii, victima a vorbit despre atacatorii sai ca facind parte dintr-o alianta ce "a pus ochii" pe cartierul Obor dupa arestarea lui Mihai Vincler, seful gruparii din acea zona, ce a fost retinut la sfirsitul lunii ianuarie, in baza unui mandat european. Mai mult, Daniel Florea considera ca a fost agresat tocmai pentru ca a refuzat sa se "inscrie" in gruparea respectiva. "Eram in cartierul Obor, cu doi prieteni. La un moment dat au coborit trei persoane, dintr-un "Opel Astra" cu numar de Galati, masina lui Iulian Cotet. A coborit cu inca doi baieti, Sorinel Ilie si Nutu Savastre, cu sabii si noi am luat-o la fuga. Ne-au fugarit, dar pe mine m-au prins si m-au taiat la tendon, la picior. Se auzea de ceva vreme prin cartier ca sint oamenii lui Soare si ai lui Tica si ca vor sa stringa cit mai multi, sa omoare nu stiu pe cine. M-am mai intilnit cu unii de-ai lor, pe strada, si mi-au zis sa vin cu ei. Le-am spus ca nu vreau sa ma bag, ca vreau si eu sa am o prietena, sa nu se ia nimeni de mine pe strada, sa fiu linistit", ne-a spus Daniel Florea, de pe patul spitalului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii