Mergi la conţinutul principal

UPDATE Agresorul care l-a înjunghiat pe un elev de la Liceu cu Program Sportiv, acuzat de tentativă de omor, arestat preventiv pentru 30 de zile. Altercația dintre cei doi tineri minori a pornit de la o adolescentă

* în după-amiaza zilei de 6 februarie, doi adolescenți de 16 ani, elevi la licee diferite, urmare a unei discuții contradictorii având la bază relația de amiciție cu o adolescentă, s-au întâlnit după terminarea orelor pentru a rezolva divergențele dintre ei * inculpatul minor i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu un cuțit * prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila îl va prezenta pe tânărul acuzat de tentativă de omor instanței, cu propunere de arestare * ce spun conducerile de la LPS și Liceul de Artă despre cei doi elevi implicați în incident

 

 

ȘTIRE ACTUALIZATĂ Instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Acesta a formulat contestație în cauză.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Tânărul de 16 ani acuzat că l-a înjunghiat cu un cuțit pe un elev al Liceului cu Program Sportiv Brăila a fost reținut pe bază de ordonanță și va fi prezentat astăzi la Tribunalul Brăila cu propunere de arestare. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a declarat că minorul acuzat de infracțiunea de tentativă de omor și-a recunoscut fapta, iar victima se află în spital în stare stabilă, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Potrivit anchetatorilor, în după-amiaza zilei de 6 februarie, doi adolescenți de 16 ani, elevi la licee diferite, urmare a unei discuții contradictorii având la bază relația de amiciție cu o adolescentă, s-au întâlnit după terminarea orelor pentru a rezolva divergențele dintre ei. Inculpatul minor i-a aplicat persoanei vătămate cu un corp tăietor-înțepător (n.r. - un cuțit) lovituri active repetate, cauzându-i leziuni în zona craniană și toraco-abdominală, care au presupus intervenția chirurgicală de urgență, viața celui agresat fiind pusă în pericol.

Inculpatul minor a fost reținut pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de tentarivă de omor, urmând să fie prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Loviturile suferite s-au produs prin lovirea activă repetată cu un corp tăietor-înțepător, necesitând 16-18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Suspectul minor cunoștea faptul că persoana vătămată este sportiv și a conștientizat că nu îi va face față, după cum au arătat surse din rândul anchetatorilor, astfel că a luat de la domiciliu un cuțit de bucătărie cu lungimea de de aproximativ 34 cm.

După ce s-au întâlnit, suspectul a refuzat să se bată în fața liceului, mergând în zona laterală a unității de învățământ. Aici a avut loc conflictul fizic, ocazie cu care suspectul i-a aplicat persoanei vătămate lovituri active repetate cu cuțitul în zona toraco-abdominală.

 

 

Elevul de la Liceului cu Program Sportiv este component al echipei de handbal juniori

Elevul de 16 ani de la Liceului cu Program Sportiv, care a fost înjunghiat în apropierea unității școlare, este component al echipei de handbal juniori I, pregătită de profesorul Aurel Duret.

Contactat telefonic, antrenorul a confirmat faptul că tânărul este la clasa de handbal și mai spus că este un elev care respectă regulamentul de ordine interioară.

Despre comportamentul lui la școală nu pot face eu o caracterizare, cel mai indicat să facă acest lucru este dirigintele. Ceea ce pot spune este că acest copil respectă regulamentul școlii, la antrenamente participă activ, este ordonat. Ca sportiv, în cadrul echipei de juniori I, este un handbalist modest dar are 16 ani, are timp să progreseze”, ne-a declarat atrenorul sportivului.

Tânărul molestat de curând în fața școlii a primit o caracterizare bună chiar din partea directorului unității de învățământ.

Contactat telefonic, directorul Dan Gheorghiță a spus: “Chiar în acest moment am în față catalogul în format electronic. Elevul despre care ați întrebat nu are absențe, nu are note sub 5, nu a creat probleme pe plan școlar până acum”.

 

Conducerea Liceului de Artă nu știe deocamdată identitatea elevului agresor

Pe surse, a apărut informația că agresorul ar fi elevi al Liceului de Artă ”Hariclea Darclee”. Directorul de la Liceul de Arte ne-a declarat, însă, că nu a fost informat oficial de către organele de anchetă dacă minorul acuzat de agresiune este elev al unității pe care o conduce. ”Eu nu am fost informat sub nicio formă, de către nicio entitate, despre acest lucru. Eu am aflat din presă că elevul ar fi de la noi. Eu nu am fost informat până acum cu privire la numele copilului. Eu pe cine să verific? E o situație foarte ingrată. Școala nu știu dacă este implicată în situația asta având în vedere că incidentul s-a întâmplat după ore. Dacă cumva elevul e de la noi și era în timpul orelor, atunci voi verifica dacă are absențe. Vom verifica și apoi vom vedea ce măsuri se impun. Oricum, alte măsuri în afară de regulamentul școlar nu prea avem ce să facem. Adică să introduc elevul în Consiliul Profesoral al clasei și să scad nota la purtare. Mai mult de atât ce pot să fac și eu? Nu mai există instituția exmatriculării, instituția mutării. Eu nu pot să mut elevul de la o școală la alta”, ne-a declarat Gheorghe Antonescu, directorul Liceului de Arte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro