Vineri, politistii l-au prins pe Nutu Savastre, pe care l-au retinut pe ordonanta, dar nu au reusit sa dea si de urma lui Sorinel Ilie, care se sustrage urmaririi penale. "Simbata, dosarul cauzei a fost inaintat la Parchet, cu propunere de arestare preventiva a autorilor, instanta de judecata dispunind arestarea lui Nutu S. pentru primele 29 de zile si, in lipsa, arestarea lui Ilie Sorinel pentru primele 30 de zile. Deoarece se sustrage cercetarilor, Ilie Sorinel a fost dat in urmarire si se continua investigatiile pentru depistarea si retinerea acestuia. Cine poate da relatii despre prezenta acestuia in municipiul sau judetul nostru este rugat sa sesizeze imediat la cea mai apropiata unitate de Politie sau sa apeleze la numarul pentru urgente 112 sau la 606100", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila.
Sorinel Ilie este recidivist, fiind condamnat in 2001 la 5 ani si 6 luni inchisoare pentru tentativa la omor, iar in 2002 la alti 5 ani inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de tilharie. El a fost arestat in septembrie 2001 si a fost eliberat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila in februarie 2006. Sorinel Ilie nu are un domiciliu stabil, locuind cu forme legale pe strada Albinei, din cartierul Obor si ocazional la alte doua adrese, una in acelasi cartier si alta in comuna Cazasu.
Contactata de reporterii nostri, conducerea Parchetului de pe linga Tribunalul Braila ne-a precizat ca, din punctul de vedere al cercetarilor efectuate de Politie si Parchet, cauza prezinta un grad de dificultate datorat si rezervei unor persoane, care au luat cunostinta de fapta si imprejurari, de a nu spune in totalitate adevarul. "Datorita profesionalismului de care au dat dovada lucratorii Politiei si procurorul de caz, s-au strins probe temeinice, fapt concretizat prin cele doua masuri de arestare preventiva, dispuse de Judecatoria Braila. Pe aceasta cale facem un apel catre cetateni, legat de faptul ca adevarul intr-o cauza penala poate fi stabilit si cu concursul lor, in ideea sa fie de buna credinta si sa relateze tot ce au luat la cunostinta despre o anumita fapta penala. De cele mai multe ori contributia lor este decisiva, pentru ca asemenea fapte se intimpla de obicei pe strada, unde se afla numeroase persoane. Este usor sa aduci acuze Politiei si Parchetului ca nu-si fac datoria, dar uneori si concitadinii nostri trebuie sa ne ajute, manifestindu-se util infaptuirii actului de justitie si nu invers", ne-a precizat Fanel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.