Mergi la conţinutul principal

Agresor sexual eliberat din arest preventiv. Va sta în arest la domiciliu

* pe 21 iunie, la Tribunalul Brăila s-a admis contestația formulată de inculpatul A.F., acuzat că a agresat sexual două fete minore, împotriva măsurii de arest preventiv dispusă la prima instanță * s-a dispus măsura arestului la domiciliu al inculpatului, pentru o lună * potrivit procurorilor, bărbatul a urmărit o minoră, după care a lovit-o cu palma peste fese, în timp ce fata mergea la școală * inculpatul a agresat apoi o altă persoană vătămată minoră

 

Bărbatul de 64 de ani, din localitatea Cazasu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra a două tinere în vârstă de 16 ani din municipiul Brăila, a scăpat de arestul preventiv. În urma contestației formulate la instanța superioară, inculpatul a fost trimis în arest la domiciliu. Inițial, el fusese reținut de polițiști și apoi Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă, la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Decizia Tribunalului Brăila a fost alta: “Desființează hotărârea. Admite contestația formulată de contestatorul A. F. împotriva încheierii din 17.06.2022 pronunțată la Judecătoria Brăila, în dosarul penal nr. 8316/196/2022. Desființează încheierea atacată, iar în rejudecare: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.  Dispune măsura arestului la domiciliu a inculpatului A.F. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.06.2022, până la data de 20.07.2022 inclusiv. Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu inculpatul nu va putea părăsi domiciliul din jud Brăila, com Cazasu, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta următoarele obligații: se va prezenta în fața organului de urmărire penală, a judecătorului, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoanele vătămate. Atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credință a măsurii sau obligațiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Definitivă”, este soluția Tribunalului Brăila din data de 21 iunie, postată pe site-ul instanței.

La ședința din 17 iunie, la Judecătoria Brăila s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului A.F. pentru săvârșirea a două infracțiuni de agresiune sexuală, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie până la data de 16 iulie inclusiv. Se putea formula contestație. 

 

Acuzațiile procurorilor

După cum se arată în comunicatul transmis de Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila, postat pe site-ul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, la data de 17 iunie, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoria Brăila luarea măsurii arestării preventive față de un inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de agresiune sexuală. Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei

Brăila, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile. “În fapt, s-a reținut că, la data de 09.02.2022, în timp ce se afla pe

bicicletă, inculpatul a urmărit-o pe persoana vătămată minoră, după care a lovit-o cu palma în zona dorsală, peste fese, în timp ce aceasta se îndrepta către școala unde învăța. De asemenea, la aceeași dată, inculpatul a agresat o altă persoană vătămată minoră, care se deplasa pe o stradă din municipiul Brăila. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul procurorilor.

De la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, ni s-a comunicat faptul că, în data de 16 iunie, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat și reținut pe baza de ordonanță, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din localitatea Cazasu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Potrivit polițiștilor, în data de 9 februarie și în data de 3 iunie, bărbatul aflat în municipiul Brăila ar fi comis două acte de agresiune sexuală asupra a două tinere în vârstă de 16 ani, ambele din municipiul Brăila.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila, însă între timp a fost lăsat să plece acasă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro