Mergi la conţinutul principal

Agresiune urmată de moartea victimei în satul Lanurile

• Valentin Ciprian Cazacu a fost arestat pentru vătămare corporală • în noaptea de 21/22 ianuarie 2017, el l-a îmbrâncit pe Alexandru Paraschiv pe o alee de pământ acoperită cu gheaţă • rănită grav, victima a fost apoi târâtă în interiorul locuinţei şi trântită pe pardoseală • în cădere, Paraschiv a suferit leziuni cerebrale grave, a intrat în comă şi a decedat la Spitalul Judeţean Galaţi

 

Bărbat din Lanurile arestat pentru o agresiune comisă în urmă cu câteva zile.

La propunerea procurorului criminalist Mircea Ciutac, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Valentin Ciprian Cazacu, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în satul Lanurile, comuna Viziru, reţinut duminica trecută pe ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Între timp, Alexandru Paraschiv, victima agresiunii, a decedat la spital, astfel că agresorul va fi anchetat acum pentru o infracţiune mai gravă, probabil loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de sâmbătă, 21 ianuarie 2017, în jurul orei 21:30, Valentin Ciprian Cazacu a avut o dispută verbală cu Alexandru Paraschiv, după care l-a îmbrâncit pe acesta, propulsându-l pe o alee de pământ acoperită cu zăpadă îngheţată. După ce l-a lăsat un timp să zacă în curte, pe pământul îngheţat, Cazacu l-a dus pe Alexandru în interiorul locuinţei şi l-a trântit pe pardoseala de pământ bătătorit a unei camere. Practic, agresorul a lăsat victima să cadă inertă pe pardoseală, aceasta lovindu-se puternic la cap şi suferind leziuni grave.

“Inculpatul i-a provocat un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie subdurală truamatică, contuzie cerebrală gravă şi comă de trunchi cerebral (GCS 4), leziuni ce necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 90 - 100 de zile, în caz de supraveiţuire şi pun în primejdie viaţa victimei”, preciza procurorul de caz în momentul sesizării instanţei de judecată.

Aşa stând lucrurile, în ziua de luni, 23 ianuarie 2017, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului Valentin-Ciprian Cazacu, pentru agresiunea extremă comisă asupra lui Alexandru Paraschiv. În acest timp, victima se zbătea între viaţă şi moarte la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Galaţi.

Cu toate eforturile medicilor gălăţeni, bărbatul de la Lanurile a decedat. În aceste împrejurări, autorul agresiunii ar putea fi anchetat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (LCM). Nu lipsit de importanţă este şi faptul că incidentul deosebit de violent a avut loc în prezenţa copiilor minori ai inculpatului.

“Inculpatul a săvârşit faptele (cel puţin parţial) în prezenţa fiicelor sale în vârstă de 9, 7 şi 6 ani, atitudinea sa dovedind dispreţ nu numai faţă de normele de convieţuire socială ce ocrotesc viaţa şi integritatea corporală a persoanei ci, mai grav, dispreţul faţă de nevoia de ocrotire a membrilor propriei familii şi de educare copilului”, precizează sursa citată.

Cercetările continuă.    

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro