Mergi la conţinutul principal

Aglomerație tot mai mare la centrele de vaccinare

* cum municipiul Brăila a rămas doar cu un singur centru de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului Anghel Saligny, în ultimele zile, zeci de oameni au așteptat la cozi, în stradă să le fie administrat serul anti-covid * aici sunt disponibile serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson * în municipiu, brăilenii se mai pot vaccina în cabinetele medicilor de familie însă acestea sunt deschise de luni până vineri, nu și în weekend * în județ, mai funcționează centrul de vaccinare din parcarea mall, din Vărsătura, și unul în orașul Făurei

 

Aglomerație mare la centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului „Anghel Saligny”. Ieri dimineață, numeroase persoane așteptau îngrămădite în fața ușii, în spatele lor coada întinzându-se pe zeci de metri. Asta și în contextul în care la ora actuală posibilitățile de vaccinare sunt limitate, singurele centre funcționale fiind cel de la Liceul Saligny și cel de la Brăila Mall. După cum se știe, autoritățile locale au închis, luna trecută, cele șase centre de vaccinare amenajate în sălile de sport ale unor unități de învățământ din municipiu, după ce acestea au stat toată vara nefolosite. Decizia de închidere a fost luată ”ca urmare a unor solicitări venite din partea conducerii unităților de învățământ, dar și a părinților”, după cum explica Primăria. Contactat telefonic și întrebat câte centre de vaccinare mai funcționează în Brăila și dacă se are în vedere să se deschidă altele noi, prefectul interimar al Brăilei ne-a confirmat că în municipiu, doar centrul de la Anghel Saligny mai este deschis, dar că săptămâna viitoare se încearcă redeschiderea centrului de vaccinare  amenajat în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nedelcu Chercea, închisă luna trecută. Despre centrul de vaccinare de la mall, de tip drive-thru, prefectul a venit cu noi lămuriri, precizând că, în viitorul apropiat, acest centru se va muta în interiorul hipermarketului, și deci nu se va închide definitiv, ci își va schimba doar locația din parcare, în interior, din cauza frigului.

 

Sunt medici de familie care fac și doza 3

La Brăila, oamenii care doresc să se vaccineze mai au la dispoziție și cabinetele medicilor de familie, care sunt în număr de 32, numai că aici puteți veni doar în cursul săptămânii, de luni până vineri. Chiar și așa, unii medici de familie spun că în ultima perioadă a crescut foarte mult adresabilitatea la vaccin și la cabinet. ”În continuare vaccinăm la cabinet și oamenii care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19. De vreo 10 zile, interesul este tot mai mare. La un moment dat abia dacă mai adunam șase oameni pentru inoculare și acum, după valul acesta și situația din spitale, oamenii au dat năvală la vaccin”, a transmis pentru ”Obiectiv”, medicul de familie, Steluța Nedelcu.

Ceea ce este important de reținut este că, față de luna mai a.c. , când a debutat la Brăila campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie și era disponibil doar serul de la Johnson & Johnson, acum medicii pot solicita și alte seruri anti-covid pentru inoculare, cum este și cel de la Pfizer. Așadar, și aici se face doza booster (a treia doză), dar este bine totuși să întrebați înainte să vă programați, pentru că nu toți medicii de familie vaccinează și cu alte seruri.

Potrivit ISU Brăila, la acest moment în județul nostru au fost vaccinate în total, 112.859 de persoane, dintre care 61.406 și cu doza 2 și aproape 6.000 cu doza 3.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro