Mergi la conţinutul principal

Aglomerație și nervi în autobuzele care merg pe Calea Galați

• asta după ce, pe 8 mai, a fost sistat transportul cu tramvaiul, din cauza lucrărilor care se execută în Parcul Monument, iar călătorii, majoritatea lor pensionari, sunt nevoiți să de deplaseze cu autobuzul • concomitent, transportul către și dinspre cartierele Vidin și Brăilița a devenit unul de coșmar, după ce a fost închisă circulația pe Calea Galați

 

Înghesuială, nervi și căldură sufocantă în majoritatea autobuzelor SC Braicar SA care circulă pe Calea Galați și fac mai apoi ocol pe strada General Eremia Grigorescu, din cauza lucrărilor de modernizare demarate în zonă.

Călătorii, majoritatea pensionari, se înghesuie ca să prindă un loc (în picioare!) fie în autobuzul 2, fie în 15 sau în 17, mijloace de transport în comun devenite acum neîncăpătoare, după ce, luna trecută, a fost sistată circulația tramvaielor în tot orașul, inclusiv în cartierele Brăilița, Progresul și Vidin. Și ce e mai rău abia acum urmează, pentru că, odată cu sistarea grevei din învățământ, elevii vor fi nevoiți să meargă din nou la școală, cu aceleași autobuze supraaglomerate. Dacă, din întâmplare, mai urcă și un om al străzii în același autobuz, sau vreun bețiv, atunci călătoria cu vehiculul companiei de transport public de călători se va transforma într-un coșmar. Fără aer condiționat, dar pline ochi, cele mai multe autobuze put îngrozitor; bașca, mai vine și controlul.

Reamintim că de luni, 8 mai 2023, au început lucrările de modernizare cu fonduri europene pe calea de rulare tramvai din Parcul Monument, pe tronsonul cuprins între Strada Pietății și Șoseaua Buzăului (inclusiv bucla de întoarcere a tramvaiului). În aceste împrejurări, SC Braicar SA a anunțat că, de la aceeași dată, va fi întreruptă circulația tramvaielor în municipiul Brăila. Transportul în comun este asigurat acum de autobuze care circulă pe două noi trasee: 1. Bariera Călărașilor - Bulevardul Dorobanților - Calea Galați - Cimitir „Sf. Maria” și retur și 2. Strada Grigore Alexandrescu - Șoseaua Buzăului, de la stația Covoare la Strada Chișinău și retur.

Totodată, începând din 29 mai 2023, din cauza lucrărilor de modernizare cu fonduri europene a Căii Galați, s-a închis circulația rutieră pe tronsonul cuprins între Strada Rahovei și Strada Griviței, autobuzele care circulă către partea de nord a orașului (2, 15, 16, 17) fiind deviate pe Strada Griviței, Strada General Eremia Grigorescu și Bulevardul Cuza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro