Mergi la conţinutul principal

Aglomeraţie şi cozi la ghişeele Primăriei şi Trezoreriei

• contribuabilii s-au plâns că au aşteptat în frig până să intre în clădirile unde sunt ghişeele instituţiilor pentru a-şi onora obligaţiile fiscale

 

Tot mai mulţi brăileni se plâng de faptul că sunt nevoiţi să stea la coadă pentru a putea plăti dările către stat şi către bugetul local. Drept dovadă pozele trimise de cititorii noştri în care se vede că atât la unul dintre punctele de încasare ale primăriei cât şi la Trezoreria Brăila oamenii stăteau la rând, de multe ori în frig, aşteptând să intre în instituţii. “Aşa arăta situaţia la secţia financiară şi la trezorerie unde lumea încerca să-şi plătească dările la stat. Nepăsare, indolenţă şi lipsă de respect din partea funcţionarilor publici: stăteau înăuntru, la căldură, iar lumea, afară la rând, în ger”, se arată într-unul dintre mesajele care însoţeau pozele trimise de citirorii noştri pe adresa de redacţie.

De cealaltă parte, reprezentanţii instituţiilor le reamintesc contribuabililor că există metode de a scăpa de aceste cozi - pot plăti de acasă, din faţa calculatorului, obligaţiile fiscale către bugetul de stat şi bugetul local, la fel şi pentru depunerea online a formularelor fiscale, precum şi că în oraş există mai multe centre de încasare, cel puţin în cazul Primăriei Brăila. În ce priveşte Trezoreria Brăila, problema aglomeraţiei de la ghişee a apărut şi pe fondul practicii contribuabililor care lasă pe ultima sută de metri plata obligaţiilor, ori depunerea formularelor fiscale. Vineri, 27 ianuarie, a fost un termen important din calendarul fiscal al începutului de an concentrându-se aici mai multe obligaţii de plată şi depuneri de formulare fiscale, lunare, trimestriale şi semestriale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu