Mergi la conţinutul principal

Aglomeraţia de la Evidenţa Populaţiei provoacă unanimitate în CJ

Consilierul judeţean PDL Marian Sârbu a adus în atenţia aleşilor un subiect destul de acut pentru brăileni şi anume faptul că, pentru a putea obţine actul de identitate, oamenii sunt nevoiţi să suporte cozile interminabile de la ghişee. Concret, acesta a adresat o întrebare reprezentantului Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanei în cadrul şedinţei ordinare a CJ Brăila solicitând măsurile care s-ar putea lua pentru a se evita o astfel de situaţie. Cu acest subiect a fost de acord şi preşedintele Consiliului, Gherghe Bunea Stancu, care a punctat ideea că există o "responsabilitate din acest punct de vedere" şi din partea lor şi nu ar trebui lăsaţi "chiar aşa să zburde cum vor ei". Deşi reprezentantul serviciului a precizat că instituţia ţine de Primărie şi se află doar sub coordonarea CJ, iar din acest punct de vedere nu se poate interveni prea mult, Stancu a fost în acord cu Sârbu precizând: "Sunt multe reclamaţii pe tema asta şi va trebui să facem o discuţie împreună cu cei care eliberează buletine pentru a îmbunătăţi acest serviciu. A sta două săptămâni pentru a putea obţine buletinul şi pe liste, şi noaptea, dar mai ales când se apropie alegerile, este mai mare nenorocirea. Deci trebuie împreună cu Damian când vine să faceţi o discuţie cu factorii implicaţi şi cu ceilalţi primari. Are dreptate. Şi noi avem o responsabilitate din acest punct de vedere. Să nu-i lăsăm chiar aşa să zburde cum vor ei". Totuşi, reprezentantul Serviciului de Evidenţă a persoanei a precizat că, din datele pe care le are, "în urmă cu o lună şi jumătate s-au angajat 7 persoane", iar durata maximă pentru a obţine actul de identitate este de două săptămâni.

Mai puţină îmbulzeală la Serviciul de Evidenţă a Personelor

Termenul legal pentru eliberarea unei cărţi de identitate este de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii de încă 15 zile. Lucrătorii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Brăila încearcă eliberarea noilor acte între 10 şi 20 de zile, în funcţie şi de problemele care apar, mai ales că s-a introdus un nou soft. Informaţiile ne-au fost oferite chiar de şeful SPCLEP, Mirela Cruceanu, care a precizat că, înainte de introducerea noului program, termenul de eliberare a unei cărţi de identitate era între 7 şi 10 zile. Acum însă termenul a fost puţin prelungit pentru a nu apărea probleme. Oricum, după cum ne-a spus sursa citată, situaţia s-a mai reglat după ce s-au făcut angajări la nivelul serviciului.
"În luna mai la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Brăila s-au angajat 7 persoane, dintre care 6 sunt la Biroul de Evidenţă Persoană şi una la compatimentul relaţii cu publicul. Acum situaţia s-a mai reglat, noi aveam probleme din cauza numărului redus de angajaţi, numărul lucrătorilor era la jumătate faţă de norma prevăzută de lege în funcţie de numărul populaţiei", a declarat Mirela Cruceanu.
Din luna iulie au început să vină şi brăilenii care muncesc peste hotare şi care vor să se pună în legalitate cu actele de identitate şi care vor să rezolve repede. Lucrătorii de la Evidenţa persoanelor ţin cont de solicitările acestora şi încearcă să îi ajute într-un timp cât mai scurt, unii prezentând şi biletele de avion unde apare data când trebuie să plece din ţară şi au nevoie de acte. Oricum nu mai este ca în anii trecuţi, a spus şeful serviciului, asta pentru că acum au intrat în activitate şi cei 7 angajaţi. Problemele nu mai sunt însă la depunerea actelor, ci la prelucrare, asta pentru că mai apar unele probleme tehnice de la introducerea noului soft. Totul este sub control, problemele care apar fiind comunicate la nivel naţional şi rezolvate în cel mai scurt timp. Acest program este mult mai performant, în baza acestui soft urmând să se treacă la Cartea de Identitate cu CIP.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro