Mergi la conţinutul principal

Agentii din Penitenciarul Braila mai au de asteptat pina la avansare

Concursurile pentru avansarea in categorie a agentilor de penitenciare au fost suspendate, ca urmare a publicarii OUG nr. 223/2008 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor bugetare.
La Penitenciarul Braila, 18 subofiteri care candideaza pe posturi de ofiter, fie in Braila, fie in Galati sau Slobozia, au ramas in asteptare.
Directorul institutiei, magistrat Ionel Gilca, ne-a declarat ca in aceasta perioada se derulau testarile psihologice, insa odata cu aparitia actului normativ s-a suspendat orice concurs. In aceste conditii, agentii ce urmau sa fie avansati in corpul ofiterilor mai au de asteptat. Dupa avansari, posturile de agent ramase vacante in cadrul Penitenciarului Braila urmau sa fie scoase la concurs pentru angajari din surse externe, insa, data fiind interdictia de a se organiza concursuri, aceste posturi nu vor putea fi ocupate.
Situatia este similara in toate penitenciarele din tara, astfel ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) intentioneaza sa obtina aprobarea necesara pentru continuarea acestor concursuri.
Potrivit OUG nr. 223/2008 "pina la data de 31 decembrie 2009 se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a caror procedura de ocupare nu s-a finalizat, din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si de subordonare a acestora (...). La propunerea ordonatorilor principali de credite, cu avizul Ministerului Finantelor Publice si al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, numai in cazuri temeinic justificate, Guvernul poate aproba exceptarea de la aceste prevederi".
ANP a informat penitenciarele din subordine referitor la reprogramarea testarii psihologice pentru o parte dintre candidati, insa nu a facut inca un anunt oficial referitor la suspendarea concursului.
La Penitenciarul Braila nici concursul pentru ocuparea postului de director adjunct pentru siguranta si regim penitenciar nu a fost programat, acesta raminind vacant, dupa ce, in luna septembrie, inspectorul sef principal Stefan Ciupitu a fost trecut in rezerva de catre conducerea ANP. Ulterior, pe aceasta functie a fost numit inspectorul principal Paul Purcaroiu, dar si acesta a fost destituit in urma incidentului din noiembrie, cind cinci detinuti braileni au fost prinsi cu alcool si telefoane mobile. In prezent, postul este ocupat de comisar Marius Vasioiu, la propunerea directorului Penitenciarului Braila, magistrat Ionel Gilca, urmind sa se solicite imputernicire si de la ANP.
Publicarea actului normativ mentionat nu afecteaza numai sistemul penitenciar, ci si alte institutii ale statului, cum ar fi Politia, Jandarmeria sau instantele de judecata, ale caror posturi vacante au fost blocate, desi initial fusesera scoase la concurs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB