Agentia Nationala de Protectie a Averilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Agentia Nationala de Protectie a Averilor

Enervanta clica asta care alcatuieste puterea legislativa. Numai prostii reuseste sa faca si, culmea!, mai e si platita pentru acestea. Foarte bine platita. De Parlament si continutul lui, parlamentarii, este vorba, in caz ca mai exista dubii. Ultimul succes al acestora in domeniu a fost sustragerea propriilor averi de la control. Pentru cei care nu au mai urmarit demult ce fac baietii acestia care se milogesc la noi din patru in patru ani, trebuie spus ca, in afara de chiul, alesii mai si voteaza. Sigur, atunci cind sint destui in sala apti de vot (cind nu dorm, cind nu citesc ceva pe sub banca, atunci cind nu vorbesc la telefon etc. etc.). Printre proiectele de legi care zac sub nasurile lor se afla si cel privind controlul averilor. Insa, cum egalitatea nu-i pentru toata lumea, ei au incercat sa-si ascunda agoniseala. In unele cazuri, averile sint intr-adevar colosale si unde ar putea bietii de ei sa le piteasca? Pai, cel mai bun loc este dupa lege. Doar n-o sa riste sa-si treaca avutul fur..., pardon!, agonisit cu atita truda pe numele unor amici de bine. Asa e cind te temi de prieteni mai dihai ca de dusmani. Deci, chiar daca alesul ar fi prins cu o avere de dimensiuni greu justificabile, n-ar avea nimeni ce sa-i faca. Bineinteles, aceasta este doar o exceptie de la regula, restul lumii avind de dat socoteala - cel putin teoretic, pentru orice lucrusor.
Ideea cu numaratul fiecarui banut din fiecare buget de familie, chit ca e "camuflat" intr-un televizor vechi sau e adapostit intr-un cont bancar, nu ne apartine. Noi doar am preluat-o de la vestici. Americanii o aplica cel mai bine, pentru ca fac asta de vreo suta de ani. Sint experti la dibuit bani negri si, in medie, avutul fiecarui cetatean american este luat la purecat o data la cinci ani. Pina si celebrul Al Capone, care n-a putut fi dovedit ca are nu-stiu-cite asasinate pe constiinta, s-a impiedicat in venituri nedeclarate si impozite si taxe neplatite, fiind retras 7 ani din afacerile interlope - cit a primit repaus la puscarie.
In Romania se parea ca mergem in aceeasi directie, mai ales dupa introducerea obligativitatii declararii venitului global. Dar asta a fost la intrarea in mileniul 3. De atunci au trecut 6 anisori si nu s-a miscat un deget. Unele averi s-au ingrosat cu brio, mai mult sau mai putin legal, iar altele au stagnat, in caz ca nu s-au subtiat. Integritate? Asta nu e pentru alesi. Dincolo de constatari seci, de dezvaluiri senzationale din presa, de scandaluri sau de aminari de genul "las' ca vine ea, UE, si-or sa vada ei", ramine un lucru ingrijorator: cu asa exemple de hotomani, care nu patesc nimic indiferent cit de mult s-ar indirji presa, organele ori justitia, cum ar putea sa scada ca amploare fenomenul evaziunii fiscale la nivel national?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro