Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agentia de Plati scoate la concurs 29 de posturi

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) scoate la concurs, la nivel national, 1.200 de posturi, din care Sucursalei Judetene Braila i-au revenit 29. Posturile vor fi repartizate pe cele 5 Centre Locale APIA infiintate la nivel de judet, respectiv: Braila (6) Movila Miresii (5), Faurei (4), Viziru (4) si Ciresu (4) si pentru sucursala judeteana (6). Cinci din posturi sint de referenti si necesita studii medii, fara precizarea specialitatii, iar restul de 24 sint de consilieri si necesita studii superioare. Pentru consilieri sint acceptati absolventi de invatamint superior cu specialitatea: cadastru, jurist, IT, economist, imbunatatiri funciare sau a oricarei specializari din cadrul institutelor agricole (agronomi, zootehnisti, ingineri mecanici, etc). Dosarele pot fi depuse pina simbata, 1 aprilie, ora 16.00. Concursul va avea loc in data de 4 aprilie - proba scrisa si 6 aprilie - interviul.
De precizat ca aceasta este cea de a doua sesiune de angajari, de la prima sesiune, din februarie, raminind neocupate 3 posturi. Acestea insa vor face obiectul unui alt examen a carui data nu a fost stabilita inca. "La prima sesiune am avut depuse 90 de dosare. La selectia dosarelor au trecut 70 de candidati care au participat la proba scrisa. 26 dintre ei au obtinut nota de trecere, iar dupa interviu au mai ramas doar 17, in conditiile in care am avut scoase la concurs 20 de posturi. Cei care au depus dosar la prima sesiune se pot prezenta si la a doua sesiune insa vor trebui sa isi reactualizeze dosarul", a precizat Doina Jurubita, director APIA Braila. Ea a precizat si ca pentru salariatii din mediul rural institutia nu asigura naveta si nu face decontari, in ideea ca viitorii salariati APIA de la centrele locale sa fie localnici sau din localitati apropiate.
Reamintim ca APIA a luat fiinta in urma cu an, respectiv la 31 martie 2005 si a inceput efectiv sa functioneze la 1 iulie, preluind o parte din salariatii Departamentului Subventii - Plati a Directei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR). Activitatea APIA Braila este structurata pe mai multe compartimente: un sistem integrat de administrare si control, un compartiment de masuri de sprijin si centrele locale.
Incepind din acest an, prin APIA se vor derula toate subventiile acordate sectorului agricol, vegetal si zootehnic.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii