Mergi la conţinutul principal

Agenti de paza buni de nimic

Zilele trecute, mai multi agenti de paza au fost sanctionati contraventional de politistii braileni pentru modul in care au intervenit in cazul unor situatii de urgenta aparute la obiectivele pe care le au in paza. Mai precis, in urma alarmelor declansate controlat de oamenii legii, agentii fie nu au ajuns deloc la societatile asigurate prin sisteme electronice de protectie, fie au ajuns dar nu aveau cu ei nici un mijloc de aparare si interventie sau in unele cazuri nici macar un mijloc de comunicare cu dispeceratul firmei de paza.
Alarmarile false au avut ca scop verificarea modului de interventie a agentilor de paza din cadrul firmelor specializate, actiune desfasurata de lucratorii Compartimentului Sisteme Paza al Biroului de Politie Urbana, impreuna cu lucratori de la Biroul de Investigatii Criminale si specialistul in sisteme de securitate din cadrul Serviciului Politiei de Ordine Publica. In cadrul acesteia au fost verificate sapte unitati care detin si comercializeaza bunuri si valori importante, asigurate cu sisteme de alarmare conectate la dispecerate de monitorizare. In acest context au fost declansate, in mod controlat, alarmele care asigura obiective amplasate pe raza municipiului, urmarind timpul de reactie si modul de interventie a echipelor formate din agenti de paza, ocazie cu care politistii au constatat mai multe nereguli. Astfel, in dupa-amiaza zilei de 12 martie, la ora 13.05, a fost actionat butonul de panica, activindu-se sistemul de alarmare al unei societati de bijuterii amplasate pe Bulevardul Independentei. Dupa 14 minute, a ajuns la fata locului agentul de paza Radu A., care nu avea asupra sa nici un mijloc de aparare si interventie, respectiv tomfa, spray lacrimogen sau armament. Fiind intrebat de ce a intervenit singur, acesta a motivat ca cel cu care actiona a plecat la spital, intrucit se simtea rau si ca nu a solicitat dispecerului inlocuirea lui. Pentru modul necorespunzator de actiune, agentul a fost sanctionat cu amenda contraventionala, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. De asemenea, politistii au constatat ca sistemul de inregistrare video de la magazinul de bijuterii nu are suport electronic de inregistrare pe o perioada de minimum 20 de zile, conform prevederilor legale, aspect care a fost preluat de specialistul electronist de la Serviciul Politiei de Ordine Publica.
La ora 02.05, politistii braileni au declansat sistemul de alarmare la efractie care asigura un magazin alimentar situat pe Calea Galati. Pentru ca la fata locului nu s-a deplasat nici o echipa de interventie, la douazeci de minute diferenta de prima alarma s-a declansat iar sistemul de securitate, in urma caruia a aparut si un echipaj format din agentii de paza Marian S. si Ionel C. Acestia, insa, nu aveau statii de emisie-receptie pentru mentinerea unei legaturi permanente si eficiente cu dispeceratul societatii unde isi defasoara activitatea, fiind sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 500 lei. Totodata, societatea de paza va fi informata cu privire la modul defectuos in care cei doi si-au executat atributiunile de serviciu, precum si la necesitatea dotarii acestora cu statii emisie-receptie. "In aceeasi noapte, la ora 03.00, in urma declansarii alarmei la o firma de reprezentanta auto cu sediul in municipiu, in aproximativ sase minute agentul de paza Gabriel C. a sosit la eveniment singur. In scurt timp, se vor lua masurile legale impotriva conducerii unitatii specializate de paza. La ora 04.10 s-a procedat la actionarea butonului de panica de la o statie peco situata pe Soseaua de Centura a municipiului, constatindu-se ca sistemul de securitate, care era conectat la dispeceratul de monitorizare al unei societati de paza din Braila, nu functioneaza. Neregulile tehnice urmeaza sa fie verificate si sanctionate corespunzator. Au mai fost declansate alarmele la trei case de amanet, unde echipele de interventie au actionat corespunzator si in timp util", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro