• 20 de absolvenți ai Școlii de Poliție au urmat un modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătirii fizice și autoapărării, tacticii polițienești, precum și în domeniul pregătirii teoretice de specialitate
Forțele proaspete din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, adică absolvenții Școlii de agenți de Poliție, sunt în acțiune intensă de pregătire pentru a învăța tactici polițienești, de la specialiști, pentru a fi pregătiți să întervină în situații critice. Oamenii în uniformă sunt cei care asigură protecția cetățenilor și trebuie să acționeze prompt pentru rezolvarea unor cazuri grave și salvarea persoanelor aflate în pericol.
În pragul sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila continuă pregătirea profesionala a lucrătorilor, grupul țintă fiind, în principal, agenții de poliție, absolvenți ai promoției noiembrie 2023 ai Școlii de Agenți de Poliție V. Lascăr din Câmpina. “În perioada 11-22 decembrie, 20 de politiști au urmat un modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătirii fizice și autoapărării, tacticii polițienești, precum și în domeniul pregătirii teoretice de specialitate, în scopul pregătirii acestora pentru intervenție. Sub coordonarea instructorilor din cadrul Biroului Pregătire Profesională și beneficiind de aportul structurilor specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și nu numai, agenții de poliție și-au dezvoltat competențe specifice”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Brăila.
Ședințe de tragere cu muniție reală
Astfel, programul formativ a prevăzut activități care îmbină cunoștințele teoretice cu exercitii practice variate, cu aplicatii, simulări și ședințe de tragere cu muniție reală organizate în poligon inchis. Au fost ședințe de pregătire fizică și autoapărare, iar tinerii polițiști au învățat tactica intervenției polițienești.
Potrivit datelor transmise de reprezentanții IPJ Brăila, pregătirea tinerilor polițiști va continua până la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale ca demers instituțional de asigurare a unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățenii comunității în care aceștia își desfășoară activitatea.