Mergi la conţinutul principal

Agenții tineri învață tactici polițienești de la colegii cu experiență

20 de absolvenți ai Școlii de Poliție au urmat un modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătirii fizice și autoapărării, tacticii polițienești, precum și în domeniul pregătirii teoretice de specialitate

 

Forțele proaspete din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, adică absolvenții  Școlii de agenți de Poliție, sunt în acțiune intensă de pregătire pentru a învăța tactici polițienești, de la specialiști, pentru a fi pregătiți să întervină în situații critice. Oamenii în uniformă sunt cei care asigură protecția cetățenilor și trebuie să  acționeze prompt pentru rezolvarea unor cazuri grave și salvarea persoanelor aflate în pericol.

În pragul sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila continuă pregătirea profesionala a lucrătorilor, grupul țintă fiind, în principal, agenții de poliție, absolvenți ai promoției noiembrie 2023 ai Școlii de Agenți de Poliție V. Lascăr din Câmpina. “În perioada 11-22 decembrie, 20 de politiști au urmat un modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătirii fizice și autoapărării, tacticii polițienești, precum și în domeniul pregătirii teoretice de specialitate, în scopul pregătirii acestora pentru intervenție. Sub coordonarea instructorilor din cadrul Biroului Pregătire Profesională și beneficiind de aportul structurilor specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și nu numai, agenții de poliție și-au dezvoltat competențe specifice”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Brăila.

 

Ședințe de tragere cu muniție reală

Astfel, programul formativ a prevăzut activități care îmbină cunoștințele teoretice cu exercitii practice variate, cu aplicatii, simulări și ședințe de tragere cu muniție reală organizate în poligon inchis. Au fost ședințe de pregătire fizică și autoapărare, iar tinerii polițiști au învățat tactica intervenției polițienești.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții IPJ Brăila, pregătirea tinerilor polițiști va continua până la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale ca demers instituțional de asigurare a unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățenii comunității în care aceștia își desfășoară activitatea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro