Mergi la conţinutul principal

Afterschool la SAS. Șefului "mascaților" brăileni, acuzat de Sindicatul ”Diamantul” că își aduce copiii la sediu, într-un birou unde se află muniții

• acuzații grave privind securitatea la nivelul Servicului de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila sunt aduse de sindicatul polițiștilor "Diamantul", la adresa șefului de la "mascați" • după cum se arată pe site-ul IPJ Brăila, la conducerea SAS este Comisar-șef de poliție Avram Daniel Cristian • reprezentanții sindicali au pus pe site fotografii cu copiii șefului de la SAS care își petrec timpul și își fac temele în sediul SAS,  lângă cutiile cu încărcătoare pentru pistoale • reprezentanții sindicatului precizează în comunicatul transmis public că fotografiile au fost transmise de o sursă din interior • la nivelul IPJ Brăila s-a demarat o anchetă cu privire la acest caz

 

Anchetă la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, după prezentarea unor imagini ce surprind un fel de “Afterschool” la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, adică la “mascați”, cu copiii șefului SAS.

Sindicatul polițiștilor “Diamantul” aduce acuzații grave, privind securitatea, la adresa șefului de la “mascați”. După cum se arată pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, la conducerea Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) este comisar-șef de poliție Avram Daniel Cristian. Acesta este acuzat că își aduce copiii la sediul unității, iar în fotografiile postate pe site “Diamantul” se vede că aceștia își petrec acolo timpul și își fac liniștiți temele, chiar dacă în spațiul respectiv sunt obiecte periculoase, copiii aflându-se chiar lângă cutiile cu încărcătoare pentru pistoale, potrivit sindicaliștilor.

După ce imaginile au fost făcute publice de sindicatul “Diamantul”, la care este atașat și un text cu acuzațiile aduse la adresa șefului SAS, conducerea IPJ Brăila a dispus efectuarea de verificări. “ Având în vedere articolul apărut în spațiul public, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Brăila transmite următoarele: Având în vedere aspectele menționate, conducerea IPJ Brăila a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern”, ne-a transmis reprezentantul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

 

Acuzațiile de la sindicaliștii “Diamantul”

Va prezentăm în continuare textul transmis de sindicaliști, pe adresa de Facebook, https://sprd.ro/?pâ1808&fbclidâIwAR3kz3ZhDARvlTt6YNgKb4k3Z7L1toDyW4wO-S_YebEGkHrUmdXnOZblzAA, din data de 6 februarie.

 

Șeful C’AșA Vreau Eu – de Braila

«La IPJ Brăila își desfășoară activitatea un mare conducător de Serviciu Acțiuni Speciale – mascați, cum li se mai zice în popor. Cognomenul li se trage de la cagule dar la Brăila, ar veni se pare și de la obișnuința cu care aici se maschează mai multe năzdrăvănii cu iz de ilegalitate.

O sursă ce s-a vrut a rămâne deplin anonimă – și noi nu am avut nici un minim interes să-i aflăm identitatea (asta pentru colegii noștri scrupuloși de la Control Intern, care deschid ochii doar la comandă) – ne-a plasat un întreg material probatoriu legat de producerea continuată a unor grave incidente de securitate, chiar de ‘mnealui, distinsul Șef C’ Așa Vreau Eu.

După cum este deja invederat, șefia în poliție nu se mai ia demult pe competențe profesionale, așa că șeful nostru s-a gândit să înceapă de pe-acum obișnuirea … ulimii cu odraslele sale. Că nu se știe, numai mâine nu-i poimâne și cine altul să-i preia funcția de conducere?!

Așa că bravul nostru șef de SAS caută să-și dezobișnuiască plozii, încă din fragedă vârstă cu parcurile și locurile de joacă, schimbându-le direct cu “formarea la locul de muncă”… al tatălui. Aici își petrec toată ziulica, preiau din energiile conducătorului “iubit”, au chiar permisiunea să dea toate hârtiile la o parte ca să-și facă temele, probabil au acces și la biblioteca poliției… Și atunci când se decid, odraslele șefului învață conducerea preventivă, deocamdată prin birou și cu tricicletele, dar așa cum am zis, totul are un început! Atunci când te plictisești de tricicletă, e bun și un încărcător, ori chiar o pușcă adevărată cum colegii lor nici că visează!

Acum, probabil, habar nu au de asta bravii colegi de la Biroul Control Intern, probabil nici măcar cei de la Structura de Securitate… La cât de atenți sunt, nu ne-ar mira să aflăm că odraslele Șefului C’Așa Vreau Eu au primit chiar aviz ORNISS! Că doar știți cum se manipulează documentele clasificate!

Ce nu am aflat noi încă, este rolul pe care îl mai au luptătorii SAS printre tricicletele micuților, o fac pe pălmașii, se mai joacă de-a Baba Oarba, se profilează pe babysitter, că tot suntem cu plata la nivel de 2009…. Probabil de asta, șefuțul nostru își permite să trimită oamenii acasă, contrar planificării. Argumentul “c’așa vreau eu” – de unde i se trage porecla – are totuși niște dedesubturi, ori nu mai încap de progeniturile șefului ori nu le-o fi îngăduit cu ceva și… marș acasă! Alteori, șeful întrerupe cu de la sine putere programul vreunui subaltern că, trebuie să aibă grijă cineva de “șefii ăia mici”, nu?

Vedem deja cum copiluții trag de fiare, fac conducere preventivă, aproape sunt rastelurile cu armament, muniție. Se vede că IPJ Brăila încă nu le-a găsit un alt loc sau poate – cine știe – dragii de ei au deprins deja mânuirea armamentului și nu mai prezintă nici un pericol.

Înțelegem că și șeful a coborât nivelul de raportare spre clasele primare, astfel încât să nu-i pună în inferioritate pe copiii săi, gata integrați în colectivul luptătorilor SAS. Prin urmare, toți trebuie să raporteze BOSS-ului, în scris, ca la clasa a III-a (cum au învățat cei doi copilași), ce activități au efectuat efectiv în ziua respectivă. Nu credem că a aflat de bază legală prin care soliciți un raport subordonatului precum și motivul verosimil.

Acum, noi prezentăm doar câteva dintre ZECILE de fotografii și materiale înregistrate, ca să nu fim bănuiți cumva de vorbe aiurea. Restul, trimitem noi unde trebuie, în speranța că nu va mai fi nevoie să redeschidem povestea cu noi detalii, în caz că Biroul Control Intern ar încerca să ne ia de fazani», a scris Vitalie Josanu, președintele Sindicatului “Diamantul”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro