Afacerile necurate de la Primăria Miercurea-Ciuc | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Afacerile necurate de la Primăria Miercurea-Ciuc

Procurorii DNA au răscolit ieri birourile primăriei din Miercurea-Ciuc. Percheziţiile au vizat, de asemenea, locuinţele primarului Robert-Kalman Raduly şi viceprimarului Domokos Szoke, dar şi la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan, sediul RVA Mureş Insolvency Specialists.
Surse judiciare citate de agerpres.ro susţin că în cauză sunt implicate firme şi interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare. Astfel, firma City Parking ar fi dat primarului mită de 10.000 euro lunar ca acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să le acorde facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi chiar a dat dreptul acestei societăţi să amendeze şoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.
Primarul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării hipermarketului Dedeman.

Locuinţe ANL

Aceleaşi surse au menţionat că ar exista suspiciuni faţă de edil şi pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuinţe ANL în favoarea unui consilier judeţean la CJ Harghita, cu care se află în relaţii apropiate. De asemenea, Robert-Kalman Raduly ar mai fi suspectat că a condiţionat atribuirea contractului de servicii având ca obiect servicii de telefonice mobilă în favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca
şi sponsorizare, într-un cont bancar aparţinând unei firme având ca acţionar/administrator o persoană de încredere.

Importante prejudicii

Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, este, la rândul lui, suspectat că ar fi favorizat la licitaţie o firmă care a obţinut contractul de amenajare a unui parc, proiect a cărui finanţare a fost supradimensionată de 100 de ori. Este vorba de societatea bucureşteană Garden Center Group, care a primit un contract de lucrări în valoare estimată de peste 1,3 milioane de lei, cofinanţat din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu. Lucrările au constat în curăţarea de gunoaie a unei zone verzi şi amenajarea unui parc de mici dimensiuni. Conform aceloraşi surse, administraţia locală Miercurea Ciuc a acceptat, după finalizarea proiectului, plăţi pentru lucrări aferente unei suprafeţe de teren de 100 de ori mai mare decât cea reală.
În urma plăţilor nejustificate, bugetele Ministerului Mediului şi municipiului Miercurea Ciuc ar fi fost prejudiciate cu cel puţin 188.000 de lei. Prejudiciul ar fi fost produs în condiţiile în care viceprimarul ar fi ştiut că suprafaţa reală a zonei amenajate era cu mult mai mică decât cea pentru care a semnat actele de aprobare a cheltuielilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro