Mergi la conţinutul principal

Adriana Bogatu lansează «Portretul tău cu ochii mei»

Vineri, 5 februarie, la ora 17.30, în sala de festivităţi a Muzeului Brăilei "Carol I" (Piaţa Traian, nr. 3), va avea loc lansarea volumului "Portretul tău cu ochii mei" de Adriana Bogatu, apărut la Editura Dexon.

"Pentru că nimic nu este mai important decât părerea cititorului, cartea va fi prezentată, din această perspectivă, de dr. Radu Marinescu, medic chirurg, managerul Clinicii Intermedica High Care Bucureşti", anunţă reprezentanţii Muzeului Brăilei.
Dr. Radu Marinescu este membru al Societăţii Europene de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, membru al Societăţii Române de Implantologie şi Biomateriale, şef de lucrări la Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti. Este însă şi un rafinat iubitor de literatură, în special, şi de artă, în general.
Moderator va fi Nicoleta Brânzia, iar auditoriul va fi alcătuit dintr-un grup de tineri actori, coordonaţi de prof. Iuliana Blănaru, de la Liceul de Artă "Hariclea Darcleé".
Autoarea, prof. Adriana Bogatu, mărturiseşte că "Portretul tău cu ochii mei este o succesiune de tablete epico-lirice, scrise la persoana I şi inspirate din viaţa de zi cu zi".

"E o sănătoasă zăbavă să te citeşti, să te scrii şi apoi să te vezi"

Despre carte, profesorul Corneliu Basarab Filip spunea: "Adriana Bogatu a scris, sub forma unui «dialog mascat» cu cineva, o confesiune. A vorbit, când direct, când metaforic, despre sine, despre oameni, despre viaţă şi moarte. E o sănătoasă zăbavă «să te citeşti», «să te scrii» şi apoi «să te vezi». Citind cartea, nouă ne-a plăcut «să te vedem»".
Autorul copertei, inginerul bucureştean Emil Dan Popovici, este grafician, fotograf şi pictor. Fotografiile lui E. D. Popovici însoţesc de o bună bucată de timp textele publicate iniţial pe blogul de autor al scriitoarei, susţinându-le metafora şi mesajul.
"Lucrarea este un exerciţiu artistic de echipă, care pare că se bucură de succes", se arată într-o notă a Muzeului Brăilei.
Adriana Bogatu este profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional "Nicolae Balcescu". Primul său roman, intitulat "Confesiuni ipotecate sau roman pentru un singur cititor", a apărut în 2009, iar în 2014 a fost publicat al doilea roman, "Clepsidre fără nisip". Cărţile au apărut la Editura "Aldo Press", devenită, între timp "Dexon".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro