Mergi la conţinutul principal

Adrian Tabarac despre pensiile speciale: «Din răul acesta se hrănește această castă de supracetățeni»

* a declarat candidatul independent la Camera Deputaților

 

Ultima parte a interviului electoral cu Adrian Tabarac se referă la o  temă care apare frecvent pe agenda publică: pensiile speciale. Tabarac le solicită tuturor parlamentarilor brăileni să renunțe la pensiile speciale și se angajează că, dacă va ajunge în Parlament, va vota inițiativa legislativă de desființare a pensiilor speciale.

 

- Zilele trecute s-a discutat din nou, apăsat, despre situația pensiilor speciale și am văzut apelul dumneavoastră adresat parlamentarilor brăileni.

- Bunica mea, după 40 de ani de muncă are o pensie de 803 lei. Cei mai mulți dintre bunicii noștri au astfel de pensii și mi se pare că existența pensiilor speciale este, în sine, o chestiune revoltătoare, nejustificată. Sunt de părere că toți cetățenii trebuie să beneficieze de pensie în raport cu contribuțiile pe care le au și că nu există nicio justificare pentru existența pensiilor speciale, cu atât mai mult pentru existența pensiilor speciale pentru parlamentari. Această manieră de a transforma reprezentanții în Parlament în supercetățeni mi se pare demnă de statele autoritariste, nu de un stat democratic. Toate aceste sinecuri, toate aceste drepturi suplimentare ar trebui eliminate urgent. Fiindcă nu e vorba numai despre bani, ci despre felul în care statul se raportează la cetățeni și cetățenii la stat. Despre felul în care România se încăpățânează să păstreze ideea de cetățeni de categoria I și cetățeni de categoria a II-a. Despre felul în care cetățenii din prima categorie sunt plătiți din munca celor din a doua categorie. Le-am solicitat parlamentarilor brăileni, indiferent de partid, să renunțe la pensia specială. Nu a răspuns niciunul apelului meu. M-aș fi așteptat ca domnul deputat Vasile Varga, unul dintre cei mai bogați brăileni, să dea curs invitației mele, cu atât mai mult cu cât domnia sa beneficiază de fel și fel de drepturi, inclusiv cele de revoluționar. Mergeți acasă, întrebați-vă bunicii și părinții ce pensii au, apoi gândiți-vă dacă acest stat este echitabil.

 

- Tu ai renunța la o pensie specială dacă ai fi în locul unuia dintre acești parlamentari?

- Nu numai că aș renunța. Eu anunț de acum că, în cazul în care ajung în Parlament, o să votez inițiativa legislativă de desființare a pensiilor speciale. Și mai e ceva: nu dau doi bani pe gestul unor politicieni care au anunțat că renunță la pensia specială. Aceștia, alături de tot aliotmanul pesedist, ar fi putut, câtă vreme au avut ditamai majoritatea în Parlament ca, în loc să atace Legile Justiției, să desființeze pensiile speciale. După ce ți-ai bătut joc de o țară întreagă, este de o ipocrizie fără margini să ieși acum și să spui că nu mai vrei pensie specială. Au ieșit sute de mii de oameni în stradă, ți-au arătat prin vot că s-au săturat de această condescendență mizerabilă și tu vii, la fel ca Dragnea în urmă cu câțiva ani, și spui că renunți la pensia specială. Dar până acum de ce nu ai dat o lege care să taie răul de la rădăcină? De ce? Vă spun eu de ce. Pentru că din răul acesta se hrănește această castă de supracetățeni.

 

-  Mai sunt câteva zile până la alegeri. De ce ar trebui să te voteze brăilenii, domnule candidat?

- Pe 6 decembrie îmi doresc să arătăm atât PSD cât și grupării care a pus mâna pe PNL Brăila că orașul Brăila nu este nici adormit, nici fără speranță. Din contră, am convingerea că brăilenii își doresc o Românie europeană, o Românie prosperă în care să existe justiție, meritocrație, stat de drept. O Românie fără minciună, fără impostură, fără mafioți în Parlament. La Brăila, PSD și PNL nu au acum candidați integri, iar eu am demascat o mare parte dintre ei. Pe 6 decembrie, acordați-mi încrederea voastră. O să fiu parlamentarul de care o să fiți mândri, omul la care o să găsiți mereu o ușă deschisă, capabil să vă reprezinte cu demnitate. Mi-am luat angajamentul să promovez trei inițiative legislative: o lege a reciclării care să dezvolte un sistem de reciclare și să recompenseze cetățenii pentru fiecare ambalaj returnat, o lege a centrelor istorice care să dea o șansă inclusiv centrului orașului Brăila și o lege care să garanteze finanțarea drumului expres Galați - Brăila - Slobozia. E mult, e puțin? Dacă nu o să reușesc să le duc la îndeplinire, alegătorii îmi vor putea reproșa asta mie, lui Adrian Tabarac, nu unui partid cu cincizeci, o sută, o mie de chipuri. Încă ceva: numele meu se află pe poziția 33 în buletinul de vot pentru Camera Deputaților.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro