• weekend agitat pentru PNL-iştii brăileni care s-au întrunit, duminică, la Regal Ballroom pentru a-şi alege noua conducere la Municipiu • consilierul municipal, Adrian Tabarac a fost singurul care a candidat pentru fotoliul de preşedinte şi a fost ales cu 389 voturi “pentru” din totalul de 403 delegaţi • principalul deziderat al acestuia este eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile Companiei de Utilităţi “Dunărea” Brăila
Liberalii brăileni s-au strâns, duminică, în sala Regal Ballroom, pentru a participa la şedinţa extraordinară a Comitetului de Coordonare Local al Organizaţiei Municipale PNL. Cu această ocazie, cei 403 delegaţi şi-au ales preşedintele organizaţiei şi componenţa Biroului Politic Local. Este vorba despre consilierul municipal, Adrian Tabarac, care a primit 389 de voturi “pentru”. De precizat că din Birou mai fac parte Mihai Pascale prim-vicepreşedinte (domeniul Strategii politice şi comunicare), Alexandru Eugen Vîlcu prim-vicepreşedinte (domeniul Politici publice), de asemenea, printre cei 8 vicepreşedinţi se numără consilierul municipal Constantin Sârbu, iar printre membri, colega acestuia din CLM, Claudia Bucur, dar şi Silviu Cristian Simionescu, decanul Facultăţii de Inginerie Brăila (Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi).
“Astăzi am avut o şedinţă extraordinară a Comitetului de Coordonare Local, pentru municipiul Brăila. Este structura noastră internă de partid, care poate alege atât preşedintele organizaţiei municipale cât şi structura de Birou Politic Municipal. Biroul este format din 27 de membri. Un trezorier şi un preşedinte. Toţi colegii au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aleşi în Birou. O să vă spun rezultatul doar pentru preşedinte. Din 403 persoane care au fost înscrise la începutul şedinţei, preşedintele, în persoana lui Adrian Tabarac, a obţinut 389 de voturi «pentru». Restul au fost buletine anulate”, a declarat Alexandru Dănăilă, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Brăila.
Liderul liberal a punctat că organizaţia municipală este extrem de importantă deoarece aceasta stabilieşte dialogul cu cetăţenii, pe care ulterior îi reprezintă în diferite probleme pe care oamenii le ridică.
“În ultima perioadă, în cadrul partidului s-au pus în dezbatere mai multe proiecte, programe pentru perioada următoare. Acestea vor constitui punctul de plecare în dialogurile noastre cu cetăţenii. Toate aceste proiecte au dus practic la aşezarea candidaturilor pentru această structură. Este motivul pentru care eu le-am oferit susţinerea necondiţionată. Este o echipă tânără, o echipă dinamică. Şi nivelul de implicare al membrilor de partid... o să vedeţi că în perioada următoare, va cunoaşte o creştere semnificativă”, a mai adăugat Dănăilă, cu precizarea că principala temă a liberalilor este de a stopa abuzurile PSD-iştilor la nivel local.
Pricipalul demers al lui Tabarac: eliminarea taxării apei de ploaie
La rândul său, proaspătul ales preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac a ţinut să puncteze că printre abuzurile social-democraţilor se numără şi taxarea în continuare a apei pluviale, lucru pe care liberalii vor continua să încerce să îl stopeze.
“Vreau să vă spun că echipa care astăzi a fost votată este una mixtă, formată din oameni tineri, care doresc să se implice în a schimba modul în care se face administraţie astăzi în Brăila şi modul în care PSD abuzează de puterea pe care o deţine. Oameni care vor să oprească plecarea din acest oraş. Totodată, biroul este compus şi din oameni reprezentativi în cartiere, de oameni care sunt lideri de opinie în zona lor de referinţă, dar şi din oameni cu experienţă politică, pentru că din întâmplările şi din experienţa dumnealor putem învăţa multe. Proiectul care a primit votul de încredere al membrilor este acela de a opri, de a elimina taxa pe apa de ploaie şi de a genera un referendum ca fiecare cetăţean al Municipiului Brăila să îşi spună cuvântul, dacă doreşte sau nu, să fie eliminată această taxă”, a declarat Tabarac.
Liberalii au precizat că vor merge mai departe cu proiectul lor în CLM, iar dacă nu vor avea sprijinul majorităţii, se vor îndrepta către instanţele de judecată, iar în cele din urmă vor încerca declanşarea unui referendum pentru dizolvarea Consliului actual şi demiterea primarului Marian Dragomir. Vom reveni.