Mergi la conţinutul principal

Adrian Rîndunică povesteşte de ce a plecat din Ministerul Muncii

• PSD-istul Adrian Rîndunică şi-a luat în primire mandatul de director la Casa Judeţeană de Pensii Brăila, încă din 5 noiembrie • acesta a declarat, ieri, că a decis să demisioneze din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii odată cu “debarcarea” fostului ministru de resort, Marius Budăi • Rîndunică a ţinut să sublinieze că activitatea sa din ultimii ani a fost apreciată de multe persoane, chiar şi de actualul ministru, Violeta Alexandru

 

Fost secretar de stat la Ministerul Muncii, PSD-istul Adrian Rîndunică şi-a  luat în primire fotoliul de director la Casa Judeţeană de Pensii Brăila pe 5 noiembrie. Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea în ce condiţii s-a despărţit de postul pe care îl ocupa încă din 2017, Rîndunică a afirmat că a luat decizia de a demisiona pentru a pleca odată cu fostul ministru, Marius Budăi. Chiar şi aşa, acesta a adăugat că activitatea sa depusă la Ministerul Muncii a fost apreciată de multe persoane, chiar şi de către noul ministru din partea PNL, Violeta Alexandru.

“În mod normal, am stat până când a plecat ministrul în coordonarea căruia am fost. Am plecat împreună, în ziua în care a plecat şi dumnealui. Absolut! Nu se punea problema să mai rămân. Până la urmă e un guvern politic. Aşa se procedează în mod normal. Bine, am plecat, pot să spun, în nişte condiţii foarte - foarte bune. M-am întâlnit cu doamna ministru, chiar mi-a urat succes. Când am mers la dumneaei mi-a spus: «Dumneavoastră sunteţi domnul Rîndunică? Să ştiţi că am auzit lucruri foarte frumoase despre dumneavoastră din teritoriu». Eu doar mi-am făcut treaba! Ce am avut de făcut, am făcut. Mi-a spus că se bucură că m-a cunoscut şi mi-a cerut numărul de telefon, astfel încât, în situaţia în care mai avem vreo chestiune, să discutăm pe vreun segment pe care eu l-am coordonat la Minister. E de bun-simţ până la urmă”, a declarat Rîndunică.

Acesta a precizat că ar fi plecat chiar mai repede, imediat după votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, însă a luat decizia de a rămâne alături de ministru, până în momentul în care acesta a fost înlocuit.

“Eu cred că am plecat onorabil şi nu am niciun resentiment. Mi-am făcut datoria cât am putut de bine. Am muncit foarte mult pentru noua Lege a pensiilor, care este deja în vigoare, promulgată”, a mai adăugat Rîndunică.

În prezent, fiind director la Casa Judeţeană de Pensii, acesta a rămas simplu membru PSD, nemaiputând ocupa vreo funcţie la nivelul organizaţiei, deoarece legea interzice acest lucru funcţionarilor publici. Întrebat dacă s-a acomodat cu activitatea la nivelul insituţiei pe care o coordonează în prezent, Rîndunică a precizat că la minister s-a ocupat de foarte multe sectoare de activitate, astfel că se descurcă.

“Este în regulă, ce să zic. Eu am avut Casa Naţională, Inspecţia Muncii. Am avut multe în subordine. Acum am doar o bucăţică din Casa Naţională. Sunt familiarizat cu domeniul. Nu am probleme”, a conchis Rîndunică.

Reamintim că, pe 4 octombrie, acesta a fost declarat câştigător al concursului organizat de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), privind postul de director la Casa Judeţeană de Pensii Brăila. Rîndunică a luat 98,8 puncte. Trebuie totuşi precizat că liberalul Ovidiu Nechita (consilier judeţean) a avertizat în repetate rânduri, chiar cu câteva luni înainte că Rîndunică intenţionează să ocupe acest post şi că va fi declarat câştigător în cele din urmă, lucru care s-a şi întâmplat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro