Mergi la conţinutul principal

Adrian Gheorghe, de la CSTA București, este noul campion național la dirt track

* brăileanul Andrei Popa și-a trecut în cont medalia de argint * CSM Brăila a cucerit bronzul cu tatăl campionului, Marian Gheorghe * cursa veteranilor a fost câștigată de Marian Gheorghe * copiii și juniorii de la CSM Brăila au fost din nou aplaudați de cei aproximativ 1.500 de spectatori

 

Duminică, 7 august, ultimele două etape ale Campionatului Național individual de dirt track s-au desfășurat după același scenariu ca în prima zi a competiției. Evenimentul sportiv, cu toate că nu a avut la start prea mulți sportivi valoroși, pentru că la acest moment, în România, dirt track-ul este în regres, a fost foarte frumos prezentat de comentatorul Gheorghe Teiș, cel care practic a realizat interacțiunea dintre sportivi, oficiali și publicul spectator. Iar cei în jur de 1.500 de brăileni care au venit la Municipal și-au satisfăcut pofta de dirt track.

Ziua a început cu două manșe demonstrative, în care au fost angrenați prima dată copii, apoi juniorii. La prima secțiune, cea a copiilor, s-a impus din nou Andrei Damian de la CSM Brăila. Pe următoarele locuri s-au clasat brăilenii Vali Chiriță, respectiv Eduard Iorga. Cursa juniorilor a fost câștigată tot de Daniel Gheorghe (CSTA București), acesta fiind secondat de sportivii de la CSM Brăila, Marius Crăciun și Alexandru Nicolae.

Surpriza plăcută oferită de organizatori a fost cursa veteranilor, a acelor sportivi care de-a lungul anilor au obținut performanțe deosebite în dirt track. A fost o manșă de doar două ture, la startul căreia s-au aliniat Marian Gheorghe, Fănică Popa, Alexandru Toma, Mircea Agrișan și Aurelian Oaneș. Câștigător a două Cupe MACEC, Alexandru Toma a fost urmărit de ghinion, i s-a oprit motorul la jumătatea cursei. A câștigat Marian Gheorghe, acesta fiind urmat de Mircea Agrișan, Fănică Popa și Aurelian Oaneș. Toți cei cinci foști mari sportivi au primit câte o plachetă din partea directorului CSM Brăila, Anamaria Necoară.

Au urmat cele două etape, de data aceasta cu doar șapte manșe fiecare.

Momentul psihologic al etapei a doua, cel care a stabilit practic învingătorul, s-a derulat în manșa a 3-a, în care, după un duel interesant în care au fost angrenați Marian Gheorghe și Adrian Gheorghe, tată și fiul, acesta din urmă a căzut pe cea de a doua turnantă și nu a mai reușit să puncteze. Manșa a fost câștigată de Marian Gheorghe iar locul secund i-a revenit lui Mark Barany. Andrei Popa a acumulat 5 puncte și a câștigat etapa. Tot 5 puncte a strâns și Marin Gheorghe, dar acesta a ocupat poziția a doua. Ultimul loc pe podiumul etapei a 2- a fost adjudecat de Adrian Gheorghe, cu 4 puncte.

Etapa a 3-a a decis podiumul în Campionatul Național de dirt track pe anul în curs. Practic, lupta pentru titlu s-a dat în manșa a 5-a între Adrian Gheorghe și Andrei Popa. A fost o cursă spectaculoasă, câștigată de primul sportiv. Podiumul în această a treia etapă a fost următorul: 1 Adrian Gheorghe, 6 puncte, 2 Andrei Popa, 5 puncte, 3 Marian Gheorghe, 4 puncte.

Adrian Gheorghe (CSTA București) a devenit campion național, medalia de argint i-a revenit colegului său de club, brăileanul Andrei Popa, iar Marian Gheorghe, care a concurat pentru CSM Brăila, a completat podiumul. Cu 11 puncte, Mark Barany s-a situat pe poziția a 4-a. Evoluții promițătoare, în concursul seniorilor au avut juniorii brăileni Alexandru Nicolae și Marius Crăciun.

Memorialul Gicu și Paul Voiculescu și Petre Iancu, la care au participat primii patru clasați, a fost câștigat de Andrei Popa. Pe locul al doilea s-a clasat Marian Gheorghe iar pe al treilea Adrian Gheorghe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro