Mergi la conţinutul principal

Adrian Drăgan, fostul patron de la “Agrodunărea”, aşteaptă sentinţa finală de la magistraţii gălăţeni

după condamnarea de 2 ani şi 4 luni închisoare, dată de Tribunalul Brăila, în noiembrie 2017, inculpatul Drăgan a formulat apel, iar cauza a ajuns la instanţa superioară • procurorii DNA Galaţi l-au acuzat pe fostul şef că a făcut manevre pentru a încasa bani din subvenţia pe suprafaţă în mod ilegal • decizia finală se va da la Curtea de Apel Galaţi

 

În perioada următoare, fostul şef de la “Agrodunărea”, Adrian Drăgan, ar putea primi sentinţa finală în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Tribunalul Brăila l-a condamnat pe inculpat, în noiembrie 2017, la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare şi, în plus, a revocat beneficiul suspendării în cazul unei pedepse primite anterior, de 4 ani închisoare, care devine cu executare.

Sentinţa nu era însă definitivă, astfel că inculpatul Adrian Drăgan a formulat apel, iar dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Galaţi, judecata fiind în curs. Judecătorii instanţei superioare vor decide dacă acuzatul va merge sau nu la închisoare. După două şedinţe în care s-a dispus amânarea, următorul termen de judecată a fost stabilit pentru luna aprilie.

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a acuzat pe Adrian Drăgan că a cerut bani de subvenţie de la APIA Brăila pentru un teren de aproape 86 de hectare asupra căruia nu mai avea dreptul să dispună întrucât proprietarul, o firmă aparţinând tatălui său (Drăgan Manea), era în faliment. În acest caz, dreptul de administrare fusese preluat de lichidator. Totuşi, după cum au arătat procurorii DNA, Drăgan a semnat un contract de arendă cu o întreprindere aparţinând soţiei sale.

În decembrie 2015, dosarul în care inculpatul era Adrian Drăgan, acuzat de infracţiuni de corupţie, a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru infracţiunile de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta ori în numele ei, în concurs formal cu infracţiunea de înşelăciune (pentru campania 2013). Aceleaşi infracţiuni, comise în forma tentativei, au fost şi pentru campania 2014, toate faptele fiind comise în stare de recidivă postcondamnatorie, după cum arătau procurorii. Mai precis, Drăgan, în calitate de reprezentant împuternicit al I.I. David Ana - Maria (soţia lui Adrian Drăgan), a obţinut subvenţii prin APIA, pentru un teren din Chiscani, în valoare de peste 80.000 lei, pentru campania agricolă 2013 şi urma să încaseze subvenţii şi pentru 2014.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi au mai trimis în judecată, alături de Adrian Drăgan, şi Intreprinderea Individuală David Ana - Maria.  Dacă pentru campania agricolă 2013 s-au alocat fondurile, pentru campania 2014, documentaţia a fost depusă la APIA, însă s-au constatat neregulile şi s-a oprit plata.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro