Adrian Corneliu Râureanu: Zona metropolitană Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Adrian Corneliu Râureanu: Zona metropolitană Brăila

PREZENTARE GENERALĂ - După zona metropolitană Constanţa, Brăila va deveni o a doua zonă metropolitană a României. Populaţia Brăilei este de aproximativ 186.000 de locuitori, la care se vor adăuga locuitorii comunelor Chiscani, aproximativ 5.000, Cazasu, aproximativ 3.000, Vădeni, aproximativ 4.000. Totalul general va depăşi 200.000 de locuitori.
De comun acord cu primarii comunelor limitrofe se vor organiza referendumuri locale, după o campanie de informare a cetăţenilor despre beneficiile unei zone metropolitane.

SCOP - Dezvoltarea agrară şi industrială a Brăilei. Oraşul nu dispune de teren agricol, dar prin înglobarea comunelor limitrofe se vor asigura câteva mii de hectare de teren agricol. Se va demara procesul de înfiinţare a unei Universităţi de Stat cu profil agricol, horticol şi zootehnic.
Zona Dunării va fi pusă mai bine şi mai rapid în valoare, având în vedere că Dunărea maritimă se termină la Brăila.

OBIECTIVE - Se vor crea câteva mii de locuri de muncă în industrie şi agricultură.
Având în vedere dezvoltarea agricolă a zonei se va organiza Bursa de Cereale Brăila cu scopul de a impune pe piaţă preţul de referinţă la grâu.
Turismul va fi mult mai bine dezvoltat după amenajarea staţiunii Lacu Sărat.
Dezvoltarea şi lărgirea Zonei Libere Brăila. Atragerea investitorilor străini după acordarea de facilităţi fiscale.

IMPACTUL SOCIAL - Se va realiza o mai rapidă interconectare locală, vom reduce somajul, vom atrage investitori străini şi în zonele limitrofe, prin lărgirea zonei libere. Se vor extinde liniile de transport în comun în cele trei comune.

COSTURI - Referendumurile în cele trei comune vor costa în jurul a 100.000 lei.

SURSE DE FINANŢARE - Bugetele locale şi sponsorizări pentru organizarea referendumurilor.

PERIOADA DE IMPLEMENTARE - Proiectul va fi implementat în primii 3 ani de mandat. Desigur, dezvoltarea zonei metropolitane se va face treptat. Dacă ne uităm în urmă, vom vedea că şi cartierele Chercea, Radu Negru, Brăiliţa au avut cândva primării proprii, dar datorită dezvoltării ulterioare au fost înglobate în oraşul Brăila, aşa şi aceste comune, unde se vor înfiinţa PRIMĂRII DE SECTOR LOCAL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro