ADR Sud-Est, la ora bilanţului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

ADR Sud-Est, la ora bilanţului

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est a avut performanţe peste media celorlalte regiuni din ţară în anul 2009, considerat ca fiind "destul de bun" de către directorul Luminiţa Mihailov, cu ocazia prezentării unui bilanţ al activităţii. "În 2009, aş spune că suntem o regiune peste medie, din punct de vedere al performanţelor, dar nu cea mai performantă regiune din punct de vedere al indicatorilor", a declarat Luminiţa Mihailov. Aceasta a prezentat stadiul implementarii Programului Operational Regional 2007 - 2013, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. Astfel, până la data de 18 decembrie 2009, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Est au fost depuse 343 proiecte individuale şi 13 Planuri integrate de dezvoltare urbană, prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Până în prezent, au fost semnate 87 de contracte, valoarea totală solicitată fiind de aproximativ 180,14 milioane de euro. Alte 24 de proiecte se află în etapa de precontractare, valoarea totală solicitată fiind de aproximativ 30,56 milioane de euro, iar 96 de proiecte se afla în diferite etape de evaluare şi selecţie, valoarea totală solicitată fiind de peste 89,28 milioane euro. În plus, 52 proiecte au fost incluse în lista de rezervă, valoarea totală solicitată fiind de 134,28 milioane euro. După semnarea contractelor pentru cele 24 de proiecte aflate în etapa de precontractare, valoarea totală solicitată prin contractele semnate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est va ajunge la peste 200 milioane euro, reprezentând peste 38% din valoarea alocată prin POR Regiunii de Dezvoltare Sud-Est pentru întreaga perioadă 2007-2013. "În 2010 vom începe activitatea, din ianuarie, cu evaluarea proiectelor înscrise în planurile integrate de dezvoltare urbană pentru Galaţi şi Brăila, care au fost depuse în noiembrie. Vom semna probabil primele contracte în aprilie, motiv pentru care cele două municipii vor avea ceva probleme de trafic, datorită şantierelor care se vor deschide. La nivelul Regiunii, sume disponibile mai sunt doar pe axa 4, Dezvoltare economică. Pentru restul de domenii prioritare, putem declara că am cam terminat fondurile", a declarat Luminiţa Mihailov. Alocarea financiară la nivel regional pentru subdomeniul Poli de dezvoltare urbană (FEDR ^ Buget stat) este de 36,12 milioane euro, alocare distribuită în mod egal între cei doi poli de dezvoltare urbană, Galaţi şi Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro