Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adolescent strivit de un TIR, la km 13

Un adolescent din Pitesti a murit, ieri dimineata, intr-un accident terifiant produs pe Drumul European 577, in apropiere de satul Albina, fiind, practic, decapitat de fiarele contorsionate ale masinii tamponate de remorca unui TIR stationat.
Daniel-Silviu L., 43 ani, din Pitesti, inginer la o societate comerciala, a plecat ieri, cu noaptea-n cap, cu autoutilitara "Peugeot" nr. AG-08-SWH, spre Braila, intr-o delegatie. Profitind de deplasarea in tara, soferul l-a luat in cursa pe fiul sau, Madalin-Ionut, 15 ani, care era in vacanta si dorea sa se plimbe, sa se relaxeze si sa vada locuri noi. Pustiul luase nota 9.20 la examenul de capacitate si reusise sa se inscrie la unul dintre cele mai bune colegii din Pitesti.
Subcomisarul Dumitru Budes, seful Serviciului Politiei Rutiere, ne-a declarat ca infioratorul accident s-a produs la 7.20, ora la care Silviu-Daniel L. sofa pe Drumul European 577 si mai avea o aruncatura de bat pina in municipiu, iar fiul sau se afla pe scaunul din dreapta. La km 13^400 m, in apropiere de localitatea Albina, din cauza oboselii, pitesteanul a adormit la volan si s-a tamponat violent cu partea dreapta de remorca unui autotren stationat pe marginea drumului, din cauza unor defectiuni. Autoutilitara s-a facut zob, intrind pe sub bara de protectie a camionului, iar baiatul de 15 ani a murit intr-o fractiune de secunda, decapitat de fiarele indoite. Silviu L. a scapat cu citeva vinatai si o julitura la bratul sting, insa nu isi va reveni niciodata din socul suferit in clipa in care si-a vazut baiatul cu creierii imprastiati pe bordul masinii. TIR-ul a fost zdruncinat, iar camionagiul care se afla in momentul accidentului in fata tractorului, pentru a-l repara, a scapat teafar doar datorita faptului ca actionase frina de mina, in caz contrar putind fi calcat de propria-i masina.
Pompierii militari de la echipa de descarcerare au scos cu greu trupul sfirtecat al pustanului din "Peugeot"-ul transformat intr-un morman de fiare. Minute in sir, Silviu-Daniel L. a zacut pe marginea drumului, in genunchi, jelind linga cadavrul copilului sau si, cu lacrimi in ochi, a insotit trupul acestuia la morga Serviciului de Medicina Legala, unde a fost depus, pentru efectuarea autopsiei.
"Conducatorului auto i s-au recoltat probe de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei, iar in cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala. Cuvintele sint de prisos in astfel de evenimente tragice, dar demn de precizat este faptul ca dramele de pe sosele ar putea fi evitate, daca unii soferi ar constientiza cauzele: viteza, neatentie si oboseala la volan", a incheiat scms. Budes, marcat de imaginile sinistre de la locul accidentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii