Mergi la conţinutul principal

Admitere la școlile de agenți de poliție și subofițeri pompieri

* Inspectoratul de Poliție Județean Brăila recrutează candidați pentru concursul de admitere în cadrul unităților de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea aprilie - iunie 2023 * de asemenea, în perioada 20 aprilie – 05 mai, persoanele interesate se pot înscrie și pentru participarea la concursul de admitere la școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești - sesiunea aprilie - iunie 2023

 

 

 

 

Locuri disponibile la școlile de agenți de poliție și școala de subofițeri pompieri. Brăilenii interesați se pot înscrie pentru ocuparea unui post.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila recrutează candidați pentru concursul de admitere în cadrul unităților de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea aprilie - iunie 2023. Pentru înscrierea la concursul de admitere, persoanele interesate se vor adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în raport de domiciliul/reședința înscrisă în cartea de identitate.

Sunt scoase la concurs 1.340 de locuri la școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina și 300 de locuri la școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj- Napoca.Toate locurile la instituțiile de învățământ postliceal ale M.A.I. pentru care unitățile I.G.P.R., inclusiv I.P.J. Brăila, au sarcini de recrutare, sunt comune pentru femei și bărbați. “Cererile de înscriere se depun exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurseumane@br.politiaromana.ro, în perioada 20 aprilie - 5 mai, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Ulterior înscrierii, în vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații trebuie să depună documentele solicitate până la data de 15 mai 2023, doar în zilele lucrătoare ale săptămânii, în intervalul orar 10:00-15:00. Relații suplimentare se pot obține zilnic între orele 13:00 – 15:00 la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila – Serviciul Resurse Umane sau la telefon 0239/606.100 interior 20111. Detalii cu privire la înscrierea candidaților și desfășurarea probelor de concurs, condițiile și criteriile specifice pentru recrutarea candidaților și documentele necesare pentru întocmirea dosarului de recrutare se pot obține de pe site-ul oficial al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila- Secțiunea Carieră- Admitere -https://br.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere”, se arată în comunicatul transmis de la IPJ Brăila.

 

Se caută tineri dornici să devină pompieri

În perioada 20 aprilie – 05 mai, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare și criteriile specifice, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești - sesiunea aprilie - iunie 2023.

Pentru sesiunea de admitere aprilie - iunie 2023, locurile aprobate la școala de Subofițeri sunt următoarele: 275 locuri la specialitatea subofițer de pompieri și protecție civilă (din care 2 locuri pentru romi); 25 locuri la specialitatea maistru militar auto.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați.

Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al ISU Brăila (http://www.isubraila.eu/Despre institutie/Organizare/Cariera), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează, se scanează și se transmite exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse_umane@isubraila.eu, până pe data de 05 mai 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Cererea va fi adresată conducătorului instituției, folosind formula ”DOMNULE INSPECTOR ȘEF”. Probele de concurs pentru admitere în instituția de învățământ sunt proba de evaluare a performanțelor fizice și proba de evaluare a cunoștințelor”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila.

Până pe data de 19 mai, persoanele interesate se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și a Serviciului Român de Informații pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Cei care vor o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne pot opta pentru cele 123 de locuri scoase la concurs în cadrul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” din București, precum și în cadrul a șase instituții de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale: Universitatea Națională de Apărare “Carol I” București, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” București, Institutul Medico-Militar – Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov și Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanța.

Pentru o carieră de maistru militar sau subofițer sunt scoase la concurs 77 posturi la școala Militară de Maiștri militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I” Pitești, școala Militară de Maiștri militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, școala Militară de Maiștri militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” Boboc, școala Militară de Maiștri militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” Constanța, școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila.

Repartizarea candidaților pe locurile alocate beneficiarilor din MAI se realizează ulterior admiterii și se ocupă de candidații admiși în ordinea mediilor de admitere și a opțiunilor.

Modelul cererii de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al MAI (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesi…) sau al IGSU (https://www.igsu.ro/InformatiiPublice/Admitere), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se depune personal de către candidat la Serviciul Resurse Umane din cadrul ISU Brăila, până pe 19 mai 2023, în zilele lucrătoare în intervalul 08.30 – 15.30.

Pentru detalii suplimentare candidații se pot adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dunărea” al județului Brăila, cu sediul în mun. Brăila, b-dul Dorobanților, nr. 468, tel: 0239/611212, interior 27118 sau 27006 sau accesând site-ul oficial - www.isubraila.eu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro