Mergi la conţinutul principal

Admitere 2017. Topul celor mai bune specializări din liceele brăilene

• în top 10 specializări după prima şi ultima medie de admitere de anul trecut se află “Murgoci”, “Iorga” şi “Bălcescu” • la primele 10 specializări din liceele brăilene s-a intrat cu medii cuprinse între 9.96 şi 8.56 • anul acesta, media de admitere la liceu se calculează după următoarea formulă: 80% media de la Evaluarea Naţională şi 20% media generală din gimnaziu

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila a publicat pe site-ul instituţiei broşura pentru admiterea în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2017-2018. Broşura se adresează elevilor, părinţilor şi profesorilor şi prezintă toţi paşii care trebuie urmaţi pentru înscrierea la liceu.

În cadrul broşurii se regăseşte şi oferta educaţională a liceelor brăilene pentru anul şcolar viitor, precum şi prima şi ultima medie de admitere cu care s-a intrat anul trecut la fiecare unitate de învăţământ în parte. Astfel, topul primelor 10 specializări din liceele brăilene este dominat de “Murgoci”, “Iorga” şi “Bălcescu”.

Anul trecut, cea mai mare concurenţă a fost la Colegiul “Murgoci”, acesta ocupând primele patru poziţii din clasament. Cel mai “vânat” profil de elevi a fost Matematică-Informatică biligv engleză, unde prima medie de admitere a fost 9,96 iar ultima 9,57. Pe locul 2 se află specializarea Matematică-informatică, prima medie fiind 9.92 şi ultima 9.52. Urmează pe locul 3 specializarea Ştiinţe ale Naturii, primul intrat având media 9.90 iar ultimul 9.17. Pe locul 4 se situează Ştiinţele Sociale, elevii fiind admişi cu medii cuprinse între 9.55 şi 8.99.

Locul 5 în clasament este ocupat de Liceul Teoretic “N. Iorga”, specializarea Matematică-Informatică, unde prima medie de admitere a fost 9.82, iar ultimul intrat a avut 8.84. Pe locul şase se află tot “Iorga”, cu specializarea Ştiinţe ale Naturii, mediile fiind cuprinse în intervalul 9.71 şi 8.8. Colegiul “Bălcescu” ocupă locul 7, cu specializarea Matematică-Informatică, unde primul copil intrat a avut media 9.85 iar ultimul 8.75. Pe locul 8 se află “Iorga” cu specializarea Ştiinţe Sociale, 9.27 fiind media cea mai mare şi 8.72 media cea mai mică. Locurile 9 şi 10 sunt ocupate de “Bălcescu”. Pe 9 este specializarea Ştiinţe ale Naturii, cu medii între 9.88 şi 8.71, iar pe 10 Ştiinţe Sociale, aici mediile fiind cuprinse între 9.1 şi 8.65.

Chiar dacă nu se află în top 10 specializări, precizăm că anul trecut s-a intrat cu medii mari la “Ana Aslan” - între 9.69 şi 8.19, “Perpessicius” -  9.35 şi 8.17 şi “Panait Cerna” - 9.35 şi 7.98.

 

Schimbări la admitere. Ponderea mediei din V-VIII este de doar 20%

Absolvenţii de clasa a VIII-a trebuie să reţină că anul acesta s-a modificat media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea la liceu, iar ponderea mediei obţinute la Evaluarea Naţională a crescut. Astfel, media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media

generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, Evaluarea Naţională va începe pe 19 iunie cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 21 iunie este programată proba la matematică. Primele rezultate se vor afişa pe 26 iunie, iar rezultatele finale, după contestaţii, pe 30 iunie.

În ceea ce priveşte calendarul admiterii, prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat va avea loc pe 12 iulie, iar cea de-a doua etapă de înscrieri va avea loc pe 8 septembrie.

Pentru anul şcolar 2017-2018, planul de şcolarizare pentru învăţământul liceal cuprinde un număr de 1.976 de locuri în 76 de clase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro