Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. Tramvaie electrice ultramoderne pentru municipiul Brăila

* a fost semnat contractul de finanțare, prin PNRR, în valoare de 12 milioane de lei, pentru achiziția a șase tramvaie de ultimă generație, iar licitația pentru stabilirea furnizorului ar putea fi lansată în luna aprilie, cel târziu mai * ce înseamnă astfel de tramvaie pentru comunitate poate fi văzut la Craiova unde, zilele trecute, au început să circule zece tramvaie noi, fabricate în Polonia

 

 

Pe când și la Brăila asemenea tramvaie?! Ne punem această întrebare, legat de speranța și posibilitatea ca pe noile linii de tramvai ale Brăilei să circule tramvaie precum cele recent achiziționate de Primăria Craiova. Dar să venim cu detalii. Zilele trecute, în capitala Băniei au început să circule zece tramvaie de ultimă generație fabricate în Polonia. Totalul acestor mijloace de transport a ajuns, astfel, la 17 în Craiova. Sunt de ultimă generație, au un design deosebit. Primele tramvaie au fost testate încă din luna noiembrie 2022, numai pe timpul nopții și pe distanța de 500 km pentru fiecare tramvai. Cât privește biletele de călătorie, ele pot fi folosite, deocamdată, în paralel cu cardurile tip abonament, biletele având același preț și fiind valabile pe toate mijloacele de transport public ale Primăriei. De subliniat că, în timpul probelor, tramvaiele amintite nu au avut nici o problemă, iar în acest an se vor achiziționa și 30 de autobuze electrice.

Interesant este și faptul că, înainte de achiziționarea noilor tramvaie, primarul Lia Felicitări Craiovei!

Așadar, mănușa fiind aruncată de olteni, așteptăm ca și Brăila să vină cu surprize, de excepție, pentru transportul în comun. Motivat inclusiv de tradiția noastră în circulația, încă din anul 1900, cu tramvaiul electric.

Vestea bună este că, într-un viitor apropiat, poate chiar spre sfârșitul acestui an, în Brăila ar putea circula șase tramvaie nou-nouțe, în genul celor de la Craiova. După cum v-am mai informat, în primăvara anului trecut Primăria Brăila a aplicat pentru o finanțare din bani europeni pentru achiziția de tramvaie electrice noi prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cererea administrației brăilene a fost acceptată, iar în prezent Direcția Programe Europene din cadrul Primăriei lucrează la caietul de sarcini pentru achiziția a șase tramvaie moderne. După cum ne-a informat Iuliana Neagu, directorul Direcției Programe Europene, a fost semnat contractul de finanțare în valoare 12 milioane de euro, iar în luna aprilie, cel târziu mai, va fi lansată licitația de achiziție, după finalizarea caietului de sarcini. Cu puțin noroc, dacă nu vor fi contestații, livrarea noilor tramvaie s-ar putea face până la sfârșitul anului în curs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro