Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. Se inaugurează noul skatepark de pe Faleza Dunării

• evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, și va fi marcat cu demonstrații susținute de campioni la BMX din țară, dar și o competiție pentru amatori • suprafața amenajată cu rampe de forme și grade de dificultate diferite se întinde pe circa 1.500 mp, iar investiția se ridică la peste 1,5 milioane de lei, fonduri europene

 

Un nou parc pentru sporturi extreme se va inaugura sâmbătă, 23 septembrie, în municipiul Brăila. Este vorba despre Skatepark Faleza Dunării, situat în zona Bazei Nautice, lângă noul Adăpost Pescăresc. Suprafața amenajată pentru sportivi - amatori sau profesioniști - este de aproximativ 1.500 metri pătrați, cu zone dedicate pentru practicarea sportului de performanță sau de inițiere în  acesta. După cum informează printr-un comunicat de presă firma care a construit noul skatepark, Sport Play Systems, inaugurarea de sâmbătă va fi marcată cu un eveniment special dedicat sportului alternativ, cu un  program ce include ateliere și demonstrații susținute de campioni la BMX din țară, dar și o competiție pentru amatori. Concret, evenimentul organizat de Tabi 49, cea mai mare echipă de sporturi alternative din România, cu sprijinul  Primăriei Municipiului Brăila și Sport Play Systems, va include demonstrații și ateliere de BMX, dar și un concurs de BMX, dedicat sportivilor amatori. Concursul este deschis  practicanților BMX de orice vârstă, concurenții sub 18 ani având nevoie de acordul părinților. Cele mai bune performanțe vor fi premiate cu vouchere de reducere la magazine sportive, abonamente la muzeu, piese pentru echipamente BMX și alte premii surpriză. Programul detaliat al evenimentului din 23 septembrie este următorul: 12:00 – 14:00 - Înscriere în concurs, sesiuni de acomodare; 14:00 – 15:00 – Sesiune de încălzire participanți concurs; 15:00 – 17:00 – Sesiune de calificări pentru competiție; 17:00 – 18:00 – Demonstrație profesioniști; 18:00 – 20:00 – Finala concursului; 20:00 – 20:30 – Festivitatea de premiere. Toate activitățile se vor desfășura în perimetrul noului parc.

Constructorul Sport Play Systems  precizează că noul skatepark include șapte ansambluri cu rampe înclinate, circulare și semicirculare. Individuale  sau conectate, ansamblurile au înălțimi și modele diferite, acoperind grade de dificultate variate  pentru cei care vor practica aici sporturi precum skateboard, biking, BMX sau patinaj pe role.

„Amenajarea skatepark Faleza Dunării a presupus o investiție de peste 1,5 milioane de lei,  realizată de Primăria Municipiului Brăila din fonduri europene alocate prin Programul  Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Parcul a fost amenajat de Sport Play  Systems, una dintre cele mai mari companii de profil din țară care a contribuit, anterior, și la  amenajarea Orășelului Copiilor și a skatepark-ului din Parcul Monument, alte două proiecte  majore date în folosință în urmă cu un an”, a declarat primarul Marian Dragomir. La rândul său, Mihai Balaș, CEO la Sport Play Systems, a precizat: „Proiectul a fost realizat cu echipamente de ultimă generație, păstrând linia de inspirație  maritimă existentă în amenajările realizate anterior. Adresabilitatea către un public larg,  diversitatea sporturilor ce pot fi practicate, fac din această zonă un model ce poate fi urmat și în  alte comunități.

Până la sfârșitul acestui an, ar trebui finalizată și amenajarea zonei de fitness  urban de pe Faleza Dunării, ce va include echipamente pentru copii și adulți, un teren de  baschet și un spațiu verde pentru relaxare.

Sport Play Systems este o companie specializată în oferirea de soluții complete pentru  amenajarea locurilor de joacă, a zonelor destinate practicării sportului și a zonelor destinate sportului extrem. Doar în 2022, compania a finalizat 40 de proiecte în mai multe orașe din  România, precum Sfântu Gheorghe, Oradea, Cluj-Napoca și Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro