• asta a anunțat primarul Marian Dragomir în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal în privința celor care doresc să se mai racordeze la rețelele de utilități pe străzi unde deja s-a turnat asfalt • întrebarea i-a fost adresată de către consilierul municipal PNL George-Marius Sandu, care a indicat o astfel de problemă ivită pe Strada Transilvaniei • edilul-șef a afirmat că s-a consultat cu viceprimarii și că împreună au ajuns la această concluzie, în urma căreia a dat dispoziție ca străzile proaspăt asfaltate să nu mai poată fi sparte timp de cinci ani, cu excepția situațiilor apariției unor avarii • Dragomir a punctat că soluția oamenilor care doresc să se racordeze la rețele în astfel de situații este să o facă prin țevile/canalizările vecinilor, să intervină din trotuar sau cu subtraversare
Brăilenii care nu s-au grăbit să își rezolve problemele și să se racordeze la rețelele de utilități până când s-a turnat asfalt pe strada unde locuiau sau cei care abia acum au cumpărat proprietăți în astfel de zone vor fi nevoiți să depună eforturi ceva mai mari pentru acest deziderat. Asta deoarece autoritățile sunt hotărâte să nu mai permită stricarea și peticirea carosabilului, fără un motiv întemeiat. Cel puțin așa a declarat primarul Marian Dragomir în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal Brăila, după ce unul dintre consilierii liberali i-a semnalat o astfel de problemă, unde un cetățean a fost refuzat de angajații Companiei de Utilități ”Dunărea” Brăila în momentul în care a solicitat să fie racordat la rețea. Mai exact, consilierul PNL George-Marius Sandu a vorbit despre un caz pe Strada Transilvaniei și l-a întrebat pe primar dacă i se pare normală o astfel de situație.
”Am observat următorul lucru: CUP «Dunărea» soluționează soluții tehnice pentru executare de branșament și refuză să facă aceste execuții, deoarece ei spun că sparg asfaltul, că nu au voie, că nu este conform. Este corect ca o locuință să nu fie branșată la rețeaua de apă în orașul Brăila? Este pe Strada Transilvaniei problema. Și de ce nu oferă CUP «Dunărea» soluții pentru branșarea prin altă rețea? Sau prin alt branșament?”, a declarat Sandu.
Dragomir a confirmat că după ce s-a consultat cu viceprimarii, a luat decizia de a emite o dispoziție de primar prin care să interzică, timp de cinci ani, orice intervenție asupra străzilor care au fost asfaltate complet. Edilul-șef a afirmat că a constatat, cu părere de rău, că indiferent despre ce prestatori de servicii ar fi vorba, cei care fac intervenții în oraș nu repară străzile din Municipiul Brăila exact așa cum au fost înainte de a le sparge și creează mult disconfort.
”Domnule consilier, din dispoziția mea, în urma unei discuții cu cei doi viceprimari, am luat decizia să interzicem spargerea străzilor proaspăt asfaltate. Și nu vom permite nimănui – cu excepția unor avarii care apar neprogramat -, să mai facă branșamente după ce s-a asfaltat strada. Din următoarele motive: întotdeauna cei care sapă strada și vorbim aici de gaze, de Electrica, de CUP «Dunărea» și de cine mai doriți dumneavoastră, nu fac compactarea așa cum trebuie. Nu pun asfalt care are aceeași calitate cu cea pe care o pun societățile care au contract cu Primăria Municipiului Brăila. Nu pun aceeași grosime a stratului de asfalt cu cea pe care o solicităm noi. Și atunci, pentru a nu mai apărea șanțuri, faianțări ale asfaltului și un disconfort, din dispoziția primarului și a viceprimarilor se interzice timp de cinci ani de zile să se mai spargă asfaltul pe străzile nou asfaltate, cu excepția situațiilor când apar avarii ale rețelelor de gaze sau de canalizare. Așa va fi și în continuare și în viitor”, a afirmat Dragomir.
Primarul a afirmat că există totuși soluții pentru cei care au nevoie să se racordeze și se regăsesc într-o astfel de situație: fie să se racordeze cu ajutorul vecinilor, la rețelele acestora, fie să facă în așa fel intervențiile încât să nu strice străzile, prin trotuare sau prin subtraversare.
”Iar cei care au nevoie să își facă branșament pentru apă, pot face acest lucru de la un vecin, din trotuar sau cu subtraversare, fără a afecta strada”, a conchis sursa citată.