Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir continuă investițiile în școli și licee

* membrii Consiliului Local Municipal Brăila au aprobat, recent, indicatorii tehnico-economici pentru câteva proiecte ce vizează Liceul cu Program Sportiv (LPS), precum și Școala ”Vlaicu Vodă” * în cazul LPS se vor reabilita aleile de acces pietonale, carosabile și platforme, dar se va construi și o pistă de atletism * la Școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă” se va monta un sistem de supraveghere video * cele trei proiecte se ridică la o valoare totală de 2.381.587,83 lei (cu TVA), bani ce provin de la bugetul local

 

 

 

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Brăila va avea parte în curând de o serie de îmbunătățiri, inclusiv o pistă de atletism modernă. Este vorba despre o serie de proiecte propuse de Administrația Marian Dragomir, care au trecut deja de votul consilierilor municipali. Practic, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru două investiții pentru Liceul cu Program Sportiv (LPS) Brăila (Șoseaua Parcului, nr. 7), precum și o alta la Școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă” (Str. Chișinăului, nr. 44). Toate acestea au o valoare ce se ridică la 2.381.587,83 lei (cu TVA), banii provenind din bugetul local. În cazul LPS urmează reabilitarea aleilor de acces pietonale, carosabile și platformelor. De asemenea, construirea unei piste de atletism cu suprafață sintetică în incinta unității de învățământ. În ceea ce privește proiectul legat de alei, valoarea totală a acestuia este de 1.694.639,09 lei cu TVA, din care construcția plus montajul înseamnă 1.551.278,05 lei cu TVA, restul fiind bani destinați proiectării și altor cheltuieli premergătoare construcției efective. Durata de realizare a obiectivului a fost stabilită la 12 luni.

În cazul proiectului privind construirea pistei de atletism, discutăm despre o valoare totală de 686.923,75 lei cu TVA, din care construcția plus montajul se ridică la 614.022,15 lei cu TVA. În ambele situații devizul general a fost întocmit de societatea Infranord Est Construct SRL Brăila. Durata de realizare în acest caz este mai scurtă, de cinci luni.

Ambele obiective de investiții se vor derula în perioada 2022-2023, în funcție și de prevederile bugetare aprobate, după cum se precizează în deviz.

 

Sistem de supraveghere la școala «Vlaicu Vodă»

 

În aceeași ședință, membrii CLM Brăila au aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru un alt obiectiv de investiții legat de unități de învățământ din Municipiu. Este vorba despre montarea unui sistem de supraveghere video la Școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă” Brăila, ce ține de structura Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” Brăila. Aici valoarea totală se ridică la 24.990 lei cu TVA, din care construcția plus montajul înseamnă 5.950 lei cu TVA. De această dată devizul general a fost întocmit de către societatea Codasiv Com SRL Brăila, iar durata de realizare a investiției este și mai mică: 30 de zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro