Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir și cartierele. A început asfaltarea străzii Fundătura

* un cititor al cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei” ne-a transmis, marți, o sesizare referitoare la o stradă din Cartierul Lacu Dulce, unde deși în 2021 au început lucrările, de luni bune nu ar mai fi avansat niciun milimetru, după cum susține acesta * brăileanul a precizat că drumul decopertat și lăsat așa, creează un mare disconfort locuitorilor din zonă, în special în perioada când plouă, astfel că ne-a rugat să aflăm când va fi asfaltată și strada respectivă, la fel ca altele din cartier * contactat, primarul Marian Dragomir a explicat că încă se lucrează în Lacu Dulce și că totul se face într-o ordine stabilită de proiectant * patronul ”Micatis Prod”, omul de afaceri Aurel Gropeneanu ne-a dat asigurări că situația semnalată se va rezolva în maxim o săptămână, cu mențiunea că întârzierile au survenit în urma unei alte lucrări ce a fost pusă în operă de CUP ”Dunărea”, dar care s-a încheiat de curând

 

Locuitorii de pe o stradă din Cartierul Lacu Dulce, ne-au sesizat că deși zona a fost decopertată încă de anul trecut, lucrările nu au fost finalizate până în prezent, iar  șanțurile și noroiul sunt greu de suportat. Mai mult, un cititor al cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei” ne-a transmis fotografii cu strada respectivă și ne-a rugat să aflăm mai multe detalii despre motivele întârzierilor privind aducerea la nivel și asfaltarea în zona respectivă. Potrivit acestuia, oamenii din zonă sunt exasperați de praf, noroi atunci când plouă, dar în mod special de faptul că le este foarte greu să se deplaseze pe stradă atât ca pietoni, cât și cu mașinile. Mai mult, aceștia se plâng că nu își pot adăposti autoturismele în curțile propriilor gospodării.

”Pe Strada Fundătura din Rîmnicu Sărat s-au făcut săpături începând cu 2021 și de atunci a rămas totul în același stadiu. A existat o perioadă în care a fost nevoie de intervenția celor de la CUP «Dunărea», care au venit și au rezolvat partea lor, din câte am aflat, undeva în vara aceasta. De atunci, nimeni nu a mai venit pe teren. Lucrurile au rămas la stadiu de șantier și locuitorii din zonă au mari probleme cu accesul, atât pietonal cât și cu mașina. Atunci când plouă, strada devine impracticabilă din toate punctele de vedere. Nu mai vorbim despre praf, noroi și disconfortul creat de greutatea cu care se poate ajunge la locuințe. V-aș ruga, dacă se poate, să întrebați care este stadiul acestor lucrări. Vrem să știm când se va finaliza strada? Măcar să fie adusă la nivel, pentru a avea acces cu mașinile în curți. Este singura din cartierul Lacu Dulce rămasă neasfaltată, din câte știu. Este o stradă circulată, pentru că face legătura cu cartierul Obor”, ne-a transmis cititorul.

Am luat legătura cu primarul Marian Dragomir iar acesta a explicat că în momentul de față încă se lucrează în Cartierul Lacu Dulce și că absolut toate străzile din zona respectivă vor fi gata până la finele anului. Mai mult, edilul-șef a afirmat că toate lucrările se fac în baza unui plan întocmit de proiectant și că nu se intervine haotic în zona respectivă. Dragomir a mai subliniat că sesizarea făcută de cetățeni este doar parțial adevărată, deoarece nu se poate pune problema ca strada respectivă să fi fost abandonată sau uitată. Primarul a dorit să atragă atenția că pe Strada Fundătura au fost necesare lucrări la rețeaua de apă realizate de Compania de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila, în timp ce pe alte artere acest punct era deja bifat, astfel că s-a trecut direct la etapa asfaltării.

”Nu este în totalitate adevărat ceea ce vi s-a transmis. În momentul de față se lucrează în Cartierul Lacu Dulce. Nu este chiar așa cum s-a spus, «că este abandonată strada». Dânșii chiar au beneficiat de înlocuirea rețelelor. În tot cartierul se lucrează în fiecare zi, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică. Până la sfâșitul anului, fiecare stradă va fi asfaltată. Deci inclusiv Strada Fundătura. Așa cum au fost și celelalte din vecinătate și se poate observa la fața locului. Doar că acolo nu s-au schimbat rețelele. Oricum, proiectantul stabilește ordinea priorităților. Nu Primăria, nu constructorul și nici locuitorii”, a declarat Dragomir.

Edilul-șef ne-a îndrumat să luăm legătura cu constructorul pentru mai multe detalii tehnice legate de stiuația de pe strada respectivă.

 

Patronul «Micatis» susține că într-o săptămâna întreaga situație va fi rezolvată

Contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, omul de afaceri Aurel Gropeneanu, directorul ”Micatis Prod”, firma care realizează lucrările din Cartierul Lacu Dulce, ne-a transmis că se va interveni într-un timp foarte scurt acolo și că strada respectivă va fi asfaltată. Acesta a făcut mențiunea că pe Strada Fundătura, spre deosebire de altele din zonă, a fost nevoie de realizarea unor lucrări la rețeaua de apă, ceea ce a întârziat lucrurile, însă cu promisiunea că situația se va remedia, conform programului stabilit.

”Este adevărat. Acolo au fost niște probleme legate de apă, dar le-a rezolvat CUP «Dunărea». Vom intra acolo de mâine (n.r. – miercuri, 05 octombrie) și vom rezolva partea care ține de noi. Într-o săptămână totul va fi gata. Oamenii pot să stea liniștiți că se rezolvă, a transmis Gropeneanu.

Într-adevăr, de ieri au început lucrările în zonă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro