Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. În curând, părculeț în spatele Muzeului

* potrivit edilului Brăilei, până în prezent, executanții lucrărilor au turnat fundația de beton pentru zona de foișor și au tras toate rețelele subterane * părculețul ar trebui să fie gata în toamna acestui an * "Dacă, cumva, graficul nu va fi respectat, vor primi penalități", a spus primarul Marian Dragomir * concomitent, continuă celelalte lucrări din cadrul proiectului de 3,7 milioane de euro privind reabilitarea străzilor din Centrul Istoric și a Portului 

 

În ciuda aparențelor, lucrările demarate în primăvara acestui an la părculețul din spatele Muzeului Brăilei "Carol I" (pe Calea Galați nr. 2) sunt în grafic, precizează edilul șef al Brăilei.

"Cei care execută lucrările la părculețul din spatele Muzeului sunt, în momentul de față, în grafic. Au turnat fundația de beton pentru zona de foișor și au tras toate rețelele subterane; atâta timp cât sunt în grafic, nu avem ce să le reproșăm. Dacă, cumva, graficul nu va fi respectat, vor primi penalități. Dar atâta timp cât graficul este respectat, nu avem ce să le reproșăm. Termenul de finalizare este în toamna acestui an, peste două sau trei luni", a precizat primarul Marian Dragomir în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul Brăilei a mai spus că respectiva lucrare face parte din mai amplul proiect de reabilitare a străzilor din Centrul Istoric al Brăilei și din zona Portului, proiect de 3,7 milioane de euro, implementat de Primăria Brăilei cu fonduri europene.

"Se lucrează pe Vadul Schelei, pe Strada Mare și pe Strada Mercur, sunt lucrări pregătitoare, deja se cară pământul acela care a fost depus pe fostele magazii, în vederea amenajării zonei de promendă", a spus Marian Dragomir.    

Demarate în toamna anului trecut, lucrările de reabilitare din zona Centrului Istoric al Municipiului Brăila sunt și ele în grafic, după cum preciza primarul Marian Dragomir. Este vorba de suprafața totală de 36.389 mp prinsă într-un proiect pe fonduri europene în valoare totală de 3,7 milioane de euro, intitulat "Regenerare Zone Urbane Degradate - Sector I", finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 - "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile", Prioritatea de investiții 4.2 - "Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului". În cadrul proiectului, mai multe terenuri acoperite de gunoaie și buruieni sunt acum transformate în spații verzi: terenul de 1.326 mp de pe Calea Galați nr. 2 (cel de lângă Muzeul Brăilei "Carol I"); terenul de 2.686 mp de pe Strada Mare nr. 38B; terenul de 7.397 mp din Strada Mare nr. 38A, precum și terenul de 3.276 mp de pe Strada Mercur nr. 28A, lot 2. 

Potrivit beneficiarului proiectului, respectiv Primăria Brăila, asupra terenurilor menționate se intervine cu lucrări de peisagistică, respectiv amenajarea spațiului verde cu plante decorative (gazon, flori, arbori și arbuști), amenajarea aleilor pietonale, realizarea instalațiilor electrice de iluminat exterior și supraveghere video, realizarea instalațiilor de irigat și dotarea spațiilor de relaxare cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi și foișoare).

Mai mult, în cadrul proiectului - din care face parte și părculețul din spatele Muzeului Brăilei "Carol I" - vor fi reabilitate cu piatră naturală Strada Vadul Schelei (pe o suprafață de 9.345 mp), Strada Mare (pe 8.890 mp), Strada Mercur, tronson 1 (2.910 mp) și Strada Mercur, tronson 2, pe o suprafață de 550 mp. Asupra străzilor menționate se va interveni cu lucrări de desfacere a pavajului de piatră naturală existent (cu recuperarea pavelelor), realizarea suprafeței carosabile cu îmbrăcăminte cu pavaj recuperat și pavaj din piatră naturală, realizarea de trotuare cu îmbrăcăminte cu pavaj din piatră naturală, amenajarea spațiilor verzi aferente trotuarelor, evacuarea apelor pluviale în rețeaua de canalizare și realizarea elementelor de semnalizare rutieră. Fiind vorba de Centrul Istoric al Brăilei, străzile supuse reabilitării nu vor fi acoperite cu asfalt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro