* asta a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (președintele PSD Brăila), în cadrul ultimei ședințe ordinare * atât consilierii județeni cât și cei municipali au aprobat contribuția către Asociația de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii ”Lacul Sărat” Brăila în 2023: 700.000 lei fiecare * aceeași sumă este cotizată și de Comuna Chiscani * cu această ocazie, Chiriac a vorbit din nou despre investițiile avute în vedere pentru acest an în stațiune
Membrii Consiliului Local Municipal și cei ai Consiliului Județean Brăila au aprobat, recent, tranșa de bani stabilită pentru investiții în Stațiunea Lacu Sărat în acest an. Este vorba despre 700.000 lei de fiecare membru component al Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii ”Lacul Sărat” Brăila, cu alte cuvinte exact aceeași sumă îi revine și Comunei Chiscani să cotizeze.
Dacă la ședința CLM Brăila proiectul a fost aprobat în unanimitate, fără discuții, la Consiliul Județean liberalii au solicitat lămuriri privind investițiile avute în vedere pentru 2023 în stațiune, ”în afară de trotuare și asfaltări”. Consilierul județean PNL Brăila Alexandru Bucălău a fost cel care a intervenit înainte de momentul votului proiectului privind contribuția instituției pentru acest an în calitate de membru al asociației.
”Domnule președinte, ne puteți spune și nouă ce investiții vor fi anul acesta în afară de borduri și asfalt?”, a declarat Bucălău.
Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac a punctat că vor fi mai multe investiții în stațiune în 2023. Printre altele acesta a vorbit despre achiziția de mobilier stradal, punerea la punct a sistemului de iluminat public, precum și reamenajarea spațiilor verzi, pe modelul Parcului Monument.
”În afară de borduri și asfalt, vor fi și alte investiții importante pentru stațiune, exact cum ne-am propus. Va fi luat mobilier stradal, băncuțe, va fi și iluminatul public realizat. Și în funcție de banii care vor rămâne, vom începe să amenajăm și parcarea din fața stațiunii. Parcarea mare. După care vom trece la înfrumusețarea a tot ce înseamnă pădure, exact cum este în Parcul Monument. O să facem curățenie totală în acel parc. Apoi avem în vedere un proiect pentru toată piațeta din fața Mânăstirii din Lacu Sărat, astfel încât să înfrumusețăm tot acel parc. Și să dăm o altă față imaginii Stațiunii Lacu Sărat, așa cum este normal, corect și așa cum ne-am asumat”, a afirmat Chiriac.
Amenajarea plajelor, în responsabilitatea investitorilor privați
Bucălău a dorit să știe în ce măsură se va putea interveni și la nivelul plajelor din stațiune, astfel încât și acestea să fie amenajate în paralel. Așa cum a mai precizat și cu altă ocazie, Chiriac a explicat din nou că Asociația nu poate interveni în niciun fel din acest punct de vedere, deoarece zona de plaje ține de Apele Române și de investitorii privați.
”Plaja este privată. Nu este în subordinea acestei Asociații. Ține de Apele Române. Plaja a fost concesionată pe anumite segmente și cei care au plaja în administrare trebuie să facă investiții acolo, cu acordul Apelor Române”, a mai precizat șeful CJ Brăila.
În cele din urmă proiectul a fost votat de către toți consilierii județeni prezenți la ședință, excepție făcând social-democrata Valentina Turcoeanu, care a anunțat că nu participă la dezbateri și nici la vot, riscând să fie în stare de incompatibilitate în caz contrar.