Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Se reia licitația pentru reabilitarea Unității de Primiri Urgențe de la SJU

* președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, și-a manifestat speranța că după actualizarea prețurilor, la această a treia încercare de scoatere la licitație, se va stabili un câștigător * Chiriac a mai anunțat și că, în paralel cu demararea procesului de reabilitare a clădirii, va începe și transferul secției în Corpul E al spitalului

 

Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a precizat că va fi reluată pentru a treia oară licitația pentru stabilirea unui câștigător în proiectul de reabilitare și modernizare a Unității Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean. Acesta s-a arătat încrezător că lucrurile vor merge mai bine după ce s-a realizat o actualizare a valorii proiectului ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții.

”S-a reluat licitația la UPU. Am actualizat încă o dată indicatorii tehnico-economici. Ne-a omorât efectiv mărirea aceasta de prețuri! Deci reluăm. Sperăm, având experiența a două achiziții, la a treia să ne iasă. Reabilitarea secției Primiri Urgențe nu este un proiect foarte mare, dar este necesar”, a declarat Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă recente.

Șeful Consiliului a mai adăugat că în momentul în care va începe proiectul de reabilitare la UPU, secția va fi mutată în Corpul E al spitalului.

”La acest proiect vom intra în paralel și cu mutarea secției în Corpul E. Avem tot planul. Pentru că pandemia a mai scăzut și nu mai avem foarte multe cazuri acolo. La parterul Corpul E va fi mutat noul UPU și vom intra în forță, a mai adăugat sursa citată.

Reamintim că, la finele lunii februarie, consilierii județeni au aprobat o actualizare a cheltuielilor în cazul proiectului realizat pe fonduri europene privind reabilitarea Secției Unitate Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila. Dacă acest proiect avea inițial o valoare de 5.284.955,51 lei, în prezent aceasta a fost recalculată la 6.663.776,88 lei, din care peste 1 milion lei pentru cheltuieli neeligibile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro