Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Reabilitările de drumuri în județ, duse până la capăt

• consilierii județeni au aprobat, recent, o actualizare a documentației tehnico-economice și a indicatorilor pentru reabilitarea drumului județean DJ203R • proiectul este realizat prin fonduri europene • valoarea actualizată se ridică la 199.862.082 lei cu TVA

 

Membrii Consiliului Județean Brăila au aprobat în ultima ședință ordinară din acest mandat un proiect care vizează reabilitarea drumului județean DJ203R. Mai precis, aprobarea documentației tehnico-economice actualizate (faza proiect tehnic) și a indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru reabilitarea acestui drum pe o porțiune rămasă nerefăcută (de la km 0 la km 35+530).

După cum se precizează în referatul de aprobare al proiectului, acest obiectiv a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Est 2021-2027. Obiectiv specific 3.2 Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului TEN-T și a mobilității transfrontaliere, Acțiunea 4.1 – Investiții destinate reabilitării și modernizării infrastructurii rutiere de importanță regională pentru asigurarea conectivității la rețeaua TEN-T apelul de proiecte nr. PRSE/4.1/1/2023.

Din aceeași sursă aflăm că principalul obiectiv al investiției urmărește realizarea unui sistem rutier nou, corespunzător cu normele în vigoare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație.

”Modernizarea acestui drum va asigura o circulație rutieră în condiții de siguranță pentru autovehicule, mijloace de transport în comun, alte tipuri de mijloace de transport specific activităților din zonă, facilitând accesul în zonă atât al populației, cât și a echipajelor de intervenție în caz de forță majoră”, se punctează în referatul semnat de președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila).

 

Modificarea indicatorilor a fost cerută de la minister

Drumul DJ203R asigură legătura între drumul județean DJ203 (Ulmu) și drumul european E584 (DN21) și străbate următoarele localități: Ulmu, Cireșu, Batogu, Ionești, Lișcoteanca și Valea Călmățuiului. Pe traseu se intersectează cu DJ211 între localitățile Ionești și Lișcoteanca.

În cadrul referatului de aprobare se explică faptul că pentru acest obiectiv de investiții a fost elaborat Proiectul tehnic de execuție în baza unui contract semnat în iulie 2022 cu societatea ADD Global Design SRL.

Demersul vizează ”lucrări pentru reabilitarea/modernizarea sistemului rutier, execuția dispozitivelor de preluare a apelor pluviale, reparații la podurile și podețele existente, execuția podurilor/podețelor noi, lucrări pentru siguranța și semnalizarea rutieră următoarelor sectoare ale drumului DJ203R”. Concret: Sectorul 1 (Ulmu-DJ211) de la km 0 – Km 22+520, respectiv Sectorul 2 (Lișcoteanca-DN21) de la Km 24+660 – Km 37Â305. Lungimea totală a sectoarelor de drumuri județene pe care se vor desfășura lucrările însumează 35,165 km.

Cererea de finanțare depusă în cadrul Programului Regional a fost selectată după parcurgerea procesului de evaluare și selecție în conformitate cu Ghidul specific. Totuși, în luna mai a acestui an, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene/AM PRSE Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est au solicitat transmiterea documentelor necesare în etapa de contractare, precum și actualizarea hotărârii de Consiliu Județean privind documentația tehnico-economică (faza PT) și a indicatorilor tehnico-economici, conform devizului general actualizat la etapa de evaluare tehnico-financiară.

Potrivit documentației aflate la mapa consilierilor județeni, valoarea totală a investiției se ridică la 199.862.082 lei cu TVA din care construcție plus montaj este 176.039.656 lei cu TVA. Lungimea drumului este de 35,165 m (clasa tehnică IV). Lățime parte carosabilă 6 m, lățime bandă de încadrare consolidată 2 x 0,25 m, lățime acostamente 2 x 0,50/0,75 m. Lungimea trotuarelor 17,290 ml. Și sunt luate în calcul cinci poduri. Termenul maxim pentru execuția lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului este de 36 luni.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro