Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Primari păsuiți cu câteva zile la proiectele cofinanțate alături de CJ Brăila

* deși termenul limită pentru depunerea documentelor justificative în cazul proiectelor cofinanțate de primăriile din județ alături de CJ Brăila era 6 decembrie, data a fost modificată recent * luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii județeni au stabilit că documentația poate fi prezentată până pe 10 decembrie * printre primăriile care au solicitat acest lucru se numără și cea a Municipiului Brăila, cu proiectul privind finalizarea modernizării străzilor din Lacu Dulce

 

Consilierii județeni au decis să mai aloce timp până la finele săptămânii primăriilor care au solicitat cofinanțare din partea CJ Brăila, dar care încă nu au reușit să prezinte dosarele de justificare. Pe scurt, termenul final de depunere la Consiliul Județean a documentelor justificative de către primari era 6 decembrie, însă consilierii județeni s-au întrunit, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare și au prelungit perioada până vineri, 10 decembrie.

”Am luat această decizie pentru a prelungi termenul de astăzi (n.r. - luni), din 6 decembrie, până pe 10 decembrie, pentru că foarte mulți primari nu au avut timp să aducă toate documentațiile, să le depună astăzi. Ținând cont că la Inspectoratul de Stat în Construcții sunt acele termene pentru recepția finală a lucrărilor, am făcut acest lucru până pe 10 decembrie, astfel încât să dăm posibilitatea tuturor să își aducă documentele pentru a fi decontați banii pe proiectele de cofinanțare. Cele care au mai rămas. Că unele sunt deja finalizate”, a declarat Francisk Chiriac, președintele CJ Brăila, în timpul ședinței.

Consilierii au aprobat în unanimitate acest proiect care modifică hotărârea privind regulamentul cofinanțărilor, stabilind noul termen final.

Anexate la mapa consilierilor s-au aflat și adresele venite dinspre trei dintre primăriile aflate într-o astfel de situație. Este vorba despre: Primăria Municipiului Brăila cu finalizarea modernizării străzilor din Lacu Dulce. Reamintim că valoarea totală a acestui proiect este de 7.468.701,43 lei cu TVA din care 3.000.000 lei este finanțare din partea Consiliului Județean;

Orașul Însurăței, condus de primarul Ionel Gheorghe (PSD), se află în aceeași situație. Acesta a cerut cofinanțare de la CJ pentru un proiect de modernizare a unui tronson a drumului comunal DC21. Valoarea totală a proiectului este de 4.919.078,60 lei cu TVA. La nivelul orașului Însurăței a fost întocmită documentația tehnico-economică și s-a alocat suma de 1.500.000 lei cu TVA. Contribuția CJ Brăila este de 700.000 lei cu TVA.

Și Comuna Mircea Vodă, al cărei primar este Ion Ionescu (PSD), a solicitat o prelungire a termenului final. Proiectul care a intrat la cofinanțare din partea comunei prevede „Construirea unui mini-teren fotbal și prejmuire înaltă, grup sanitar, reamenajare spațiul de joacă, alei și împrejmuire din jurul terenului”. Valoarea investiției se ridică la 521.753 lei cu TVA. Primăria a alocat din venituri proprii 354.255,35 lei cu TVA, iar CJ suma de 167.497,75 lei cu TVA.

”Având în vedere contractul de asociere (...) încheiat între UAT Județul Brăila, Consiliul Județean Brăila și Consiliul Local Municipal Brăila, (...) și prevederile regulamentului de asociere în ceea ce privește depunerea documentelor de plată, vă solicităm prelungirea termenului de depunere a acestora până la data de 10.12.2021, întrucât finalizarea dosarului nu s-a încheiat până azi, 06.12.2021. Solicitarea instituției noastre este motivată de faptul că perioada de timp necesară procedurii de verificare/certificare a măsurătorilor/lucrărilor din teren depășește temenul mai sus menționat”, se arată în adresa transmisă de către Primăria Municipiului Brăila către CJ.

Reamintim că în luna august, când membrii Consiliului Județean au aprobat regulamentul privind cofinanțările, consilierul PNL Brăila Dănuț Lungu a semnalat problema legată de termenele fixate, atrăgând atenția că primarii nu vor avea suficient timp la dispoziție pentru a se încadra până la începutul lui decembrie. Conducerea instituției a explicat atunci că, dacă va fi nevoie, termenele vor fi prelungite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro