Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. Nava «Ovidiu», modernizată pe fonduri europene

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat recent că Nava ”Ovidiu” se află în prezent în plin proces de reabilitare la Șantierul Naval Mangalia * ambarcațiunea are parte de îmbunătățiri, în cadrul unui proiect pe fonduri europene * potrivit lui Chiriac, nava este aproape gata și ar putea reveni la Brăila luna următoare sau în aprilie

 

Nava ”Ovidiu” a Consiliului Județean Brăila se află în momentul de față într-un proces de reabilitare și modernizare. Totul în cadrul unui proiect pe fonduri europene, ce se ridică la 300.000 euro, după cum a explicat, recent, șeful CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac. Acesta a precizat că ambarcațiunea se află deocamdată în lucru la Șantierul Naval Mangalia, dar că este aproape gata și că va ajunge din nou la Brăila undeva în luna martie sau aprilie.

”Nava «Ovidiu» este aproape gata. Este reabilitată tot pe fonduri europene. 300.000 euro. (...) Va avea aceeași destinație. Numai că este îmbunătățită. Are motoare noi. 10 ani de zile nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă în a naviga pe Dunăre. Pentru că partea care stătea în apă, avea probleme. A fost înlocuită. S-au făcut revizii la motoare. Modernizare. Totul arată impecabil. Cu tot ce înseamnă radare. Ea poate efectua un marș fără niciun fel de problemă, cu persoane la bord, cu echipaj complet, în condiții foarte bune. Asta a fost și dorința. Am prins această axă de finanțare și e păcat să nu modernizăm singura navă a Consiliului Județean Brăila”, a declarat Chiriac.

Sursa citată a mai completat că ia în calcul să organizeze o conferință de presă la bordul navei, în momentul în care aceasta va reveni la Brăila.

Reamintim că nava a suscitat în repetate rânduri interesul consilierilor județeni din opoziție, care nu de puține ori au solicitat explicații legate de închirierea acesteia și de costurile privind întreținerea sa. Consiliul Județean o oferea la vremea respectivă spre închiriere, însă fără prea mare succes, având în vedere tarifele destul de mari practicate, dar care erau totuși justificate de cheltuielile necesare pentru punerea în mișcare a ambarcațiunii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro