Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Administrația Chiriac. De la anul se vor face investiții în stațiunea Lacu Sărat

* deși discuțiile despre încheierea asocierii dintre Consiliul Județean, Primăria Municipiului Brăila și Primăria Comunei Chiscani au început la finele lui 2020, investiții propriu-zise în stațiunea Lacu Sărat s-ar putea face abia din 2022 * asta a declarat, recent, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, cu precizarea că planurile autorităților vizează investiții majore în stațiune pentru schimbarea aspectului acesteia

 

Chiar dacă Asociația dintre Consiliul Județean, Primăria Municipiului Brăila și cea a Comunei Chiscani a trecut cu bine de etapa înființării și a procedurilor birocratice, investițiile în stațiunea Lacu Sărat se mai lasă încă așteptate. Potrivit președintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, acest lucru se va putea întâmpla abia din 2022, deoarece timpul rămas în acest an ar fi insuficient pentru planurile avute în vedere de către autorități. Chiar și așa, șeful Consiliului a ținut să puncteze că deja fiecare entitate parte din ADI ”Lacul Sărat” a contribuit cu câte o sumă în bugetul pentru dezvoltarea stațiunii, lucru care se va repeta și în anul următor și, totodată, că începând cu această iarnă vor fi demarate procedurile de achiziții.

”Cu stațiunea Lacu Sărat suntem în partea de organizare. Sunt prinși și bani pentru dezvoltare. Consider că anul acesta nu mai este timpul necesar pentru a da drumul la achiziții. Vom da drumul la achiziții din iarna aceasta, astfel încât din primăvară să venim cu primele proiecte. Adică să se vadă și ceva. Din punctul meu de vedere vor fi trei - patru ani în care trebuie investit masiv în acea stațiune și să îi schimbăm fața. Am vorbit și cu domnul primar Dragomir, am vorbit și cu domnul primar Cojea, ne-am pus de acord. Prioritară este partea de curățenie alei. Bine, banii pe asociație se vor da pentru dezvoltare. Partea de întreținere a stațiunii va rămâne la Chiscani. Și atunci, să vedem cum găsim soluții, astfel încât să angrenăm toate aceste lucruri. Noi vom da bani pentru investiții, ceea ce este corect, normal și firesc, pentru că trebuie să investim în Stațiunea Lacu Sărat, să arate cum a arătat odată. Chiscani nu are puterea financiară de a susține de una singură această stațiune, de aceea am luat decizia de a face această asociere”, a declarat Chiriac.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii