Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. CT și RMN nou la Spitalul Județean!

• aparate noi de RMN și CT, mamograf cu tomosinteză, osteodensiometru și mai multe ecografe se află pe lista achizițiilor, potrivit unei licitații ce se derulează în prezent prin SEAP • achiziția se realizează cu bani de la Consiliul Județean, fiind vorba  de 12 milioane euro

 

O nouă investiție la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila! Unitatea spitalicească derulează în prezent o licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) prin care achiziționează aparatură medicală în valoare de peste 58 milioane lei (aproape 12 milioane euro). Licitația este împărțită în 15 loturi, printre echipamentele ce se doresc a fi cumpărate numărându-se: echipament de imagistică medicală prin rezonanță magnetică cu intensitatea câmpului magnetic de 1.5 T (RMN 1.5 T), echipament de imagistică medicală prin rezonanță magnetică cu intensitatea câmpului magnetic de 3.0 T (RMN 3T), echipament computer tomograf cu achiziție de minim 64 slice-uri, echipament de mamografie digitală cu tomosinteză și contrast (pentru diagnosticul cancerului de sân), echipament osteodensimetru complet digital (pentru diagnosticul osteoporozei), echipament digital mobil, ecograf pentru ginecologie, ecograf pentru sala de nașteri, pulsoximetru neonatal și aparat terapie laser de înaltă intensitate.

”La capitolul aparatură medicală oricum stăteam bine, dar acum, cu această achiziție, vom sta și mai bine. Dorim să cumpărăm un RMN care îl va înlocui pe cel care a fost dat spre casare deoarece era uzat fizic, avea peste 11 ani de utilizare. Iar CT-ul cu 64 slice-uri îl achiziționăm pentru a îmbunătăți performanța investigațiilor imagistice. Noi mai avem două CT-uri, sunt bune amândouă, dar acesta este un aparat care oferă imagini mai detaliate și ajută foarte mult medicii. Deci o să avem practic trei CT-uri”, ne-a declarat Didi Crintea, manager interimar al Spitalului Județean.

Aceasta ne-a mai precizat că finanțarea pentru această achiziție este asigurată de Consiliul Județean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro