Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac: CJ Brăila a acordat primăriilor 24,7 milioane euro pentru cofinanțarea proiectelor

• aceasta este suma care s-a acordat din 2016 și până în prezent din bugetul Consiliului Județean

 

Aproape 25 milioane euro. Aceasta este suma pe care Consiliul Județean a acordat-o primăriilor din județ în ultimii opt ani pentru cofinanțarea și realizarea unor obiective de interes public, după cum a afirmat președintele Francisk Chiriac în cea mai recentă conferință de presă. În această categorie intră proiectele de infrastructură, învățământ, sănătate, cultură, recreere și religie, servicii și dezvoltare publică, mediu și ape etc.

”Ați văzut că în cea mai recentă ședință de Consiliu Județean am aprobat în continuare cofinanțări, ca de fiecare dată. Din 2016, de când sunt președinte, am zis să dezvoltăm județul unitar și fiecare primar a primit sume de bani pentru a dezvolta partea rurală să spunem, comunitățile, cu fel de fel de proiecte, începând de la parcuri de joacă, modernizări de școli și așa mai departe. Toate aceste proiecte s-au întâmplat și le vom face și în continuare. În mandatul trecut a fost o sumă de 12 milioane  euro, în momentul de față, în acest mandat, din 2020 și până acum, suma se ridică la la 12,7 milioane euro dați din bugetul Consiliului Județean”, a declarat Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila.

Noul bilanț făcut de Chiriac vine la scurt timp după ce a făcut publică o altă statistică privind investițiile făcute de Consiliul Județean în cele două mandate ale sale. Este vorba despre asfaltarea drumurilor din județ, în primul său mandat fiind reabilitați 300 km drumuri judeţene, iar în al doilea mandat, până în prezent, s-au modernizat alţi 260 km. Chiriac a afirmat că valoarea investiţiilor în infrastructura rutieră depășește suma de 1 miliard lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro