Mergi la conţinutul principal

Administrația Chiriac. 1,3 milioane euro - investiție în infrastructura digitală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila

• acesta este noul proiect al Consiliului Județean pentru unitatea spitalicească, după cum a declarat Francisk Chiriac • proiectul va fi finanțat din PNRR  • pe de altă parte, Chiriac a subliniat ”că oamenii, pacienții, nu vin la spital de bucurie. Este normal ca angajații spitalului să se comporte civilizat cu pacienții, dar și pacienții să înțeleagă că actul medical trebuie făcut pe procedură”

 

Un nou proiect pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila! Este vorba despre o finanțare de 1,3 milioane euro obținută de Consiliul Județean Brăila prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte ”Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice”. Anunțul privind noua investiție în unitatea spitalicească a fost făcut de Francisk Iulian Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă.

”Am lista obiectivelor de investiții pe spital, prin PNRR. Consiliul Județean a depus un proiect pentru investiții în sistemul informatic și infrastructură digitală, iar din cele 207 de spitale care au depus proiecte, în lista și punctajul cel mai mare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila este pe locul 2. Este un proiect în valoare de 1.300.000 euro. Ne bucurăm foarte mult și suntem foarte atenți la această parte pentru că este un domeniu sensibil și care atrage atenția oamenilor”, a spus acesta.

De asemenea, Chiriac a vorbit și despre stadiul celorlalte proiecte pe care CJ le are în derulare pentru SCJU Brăila, pe lângă noua secție UPU care va fi inaugurată în curând.

”Referitor la proiectele pe care le avem în derulare, am spus-o și o spun în continuare. Toate obiectivele, clădirile, sunt în momentul de față angrenate pe anumite segmente în ceea ce privește depunerea proiectului, fază DALI sau proiectare, eventual și execuție. Toate clădirile care sunt administrate de Consiliul Județean sunt în anumite faze numai pe fonduri europene. Suma totală depășește 120 milioane euro. Și aici mă refer la Corpul C1, C2, C3 al spitalului, unde suntem în licitație și sperăm în câteva luni de zile să semnăm contractul să dăm drumul la reabilitare acestui corp. Vorbesc de Corpul B, un corp de patrimoniu al spitalului, un proiect cu o valoare de 25 milioane euro, este în fază DALI și va urma apoi partea de proiectare și execuție. Vorbesc de Spitalul de Pneumo și de celelalte clădiri pe care le avem. Nu ratăm astfel, Consiliul Județean, nicio axă de finanțare prin care putem atrage fonduri pentru brăileni”, a afirmat președintele CJ Brăila.

De pe altă parte, Chiriac a condamnat comportamentul unor angajați, care umbresc investițiile în spital.

”Din păcate, și o spun cu regret, investițiile pe care le face Consiliul Județean, că acesta este atributul Consiliului Județean, de a face investiții  în spital, sunt puse în umbră de comportamentul unora dintre angajați. Am spus-o și o repet încă o dată: trebuie lucrat foarte mult la relația pacient-cadru medical. Am transmis acest lucru și vechii conduceri și actualei conduceri. Toată lumea trebuie să înțeleagă că oamenii, pacienții, nu vin la spital de bucurie. Este normal ca angajații spitalului să se comporte civilizat cu pacienții, dar și pacienții să înțeleagă că actul medical trebuie făcut pe procedură, așa cum trebuie”, a mai spus acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro