Mergi la conţinutul principal

Administrațiile Dragomir și Chiriac: Renașterea Stațiunii Lacu Sărat

• primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, au anunțat, printr-un comunicat postat simultan pe rețele de socializare, faptul că Stațiunea Lacu Sărat va fi modernizată chiar înainte de termenul propus inițial și au subliniat că în luna mai asfaltările vor fi gata • aceștia au prezentat fotografii de la fața locului pentru a arăta cât de repede s-a mișcat până acum constructorul • este vorba despre Micatis Prod SRL, administrată de Aurel Gropeneanu care a promis încă de la finele anului trecut că va da gata lucrările mult mai devreme • Dragomir și Chiriac au prezentat câteva elemente privind modul cum se va organiza totul în viitor și au ținut să dea asigurări că dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat nu va fi blocată sub nicio formă de recenta migrare de la PSD la PNL a primarului comunei Chiscani Costică Cojea

 

Vești foarte bune legate de lucrările de reabilitare și modernizare a Stațiunii Lacu Sărat. Președintele PSD Brăila, șeful Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, dar și primarul Marian Dragomir (președintele Municipalei PSD) au anunțat, marți seară, faptul că dezvoltarea stațiunii se petrece nesperat de bine și de repede, astfel că totul se va încheia înainte de termenul previzionat.

Cei doi lideri ai administrației brăilene au venit cu un mesaj simultan pe rețele de socializare, în care au prezentat situația lucrărilor realizate deja și pe cele planificate pentru acest an. Totul însoțit de fotografii de la fața locului pentru a reliefa cât de bine se prezintă situația în teren în momentul acesta.

”Ianuarie și februarie 2023: Au început lucrările de modernizare a Stațiunii Lacu Sărat. S-au finalizat de montat bordurile mari și mici (pentru trotuare). Au fost montate sisteme suplimentare de preluare a apei. Martie 2023: A început asfaltarea stațiunii. Se va turna primul strat de asfalt la străzi, apoi, în timp ce se vor ridica la cotă capacele de canalizare, geigerele de preluare a apei se vor finaliza trotuarele și apoi se va turna ultimul strat de asfalt. Aprilie 2023: Continuă asfaltările. Se organizează licitația pentru mobilier stradal - bănci și coșuri de gunoi. Mai 2023: Se finalizează asfaltarea stațiunii înainte de termenul contractual! Începe montarea mobilierului stradal. Începe demararea procedurii de amenajare a parcării situate la intrare, pe partea stângă, au anunțat pe rețele de socializare Chiriac și Dragomir, încântați.

 

Planuri mari pentru rezolvarea problemelor din sațiune

Cei doi lideri ai administrației locale au dorit să reamintească faptul că finanțarea pentru acest proiect important este realizată integral din contribuțiile egale ale Consiliului Județean, Primăriei Brăila și Primăriei Chiscani, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară  înființată pentru modernizarea stațiunii. De altfel, aceștia au dorit să transmită care sunt prioritățile în următoarea perioadă pentru a pune la punct lucrurile în Stațiunea Lacu Sărat, dar și câteva dintre planurile de viitor, precum viitoare concerte.

”Sensul giratoriu va fi asfaltat integral și se vor monta jardiniere cu flori semnalizate rutier. În timpul evenimentelor, jardinierele vor fi mutate, iar Piața Centrală a stațiunii (sensul giratoriu) se va tranforma într-o scenă pentru artiști. Pe perioada evenimentului accesul auto va fi temporar restricționat. Spații verzi: La rectificarea de buget din acest an, Consiliul Județean, Primăria Brăila și Primăria Chiscani vor suplimenta banii și se va scoate la licitație amenajarea spațiilor verzi. Parcul Englezesc (Platoul din fața Mânăstirii): La rectificarea de buget din acest an Consiliul Județean, Primăria Brăila și Primăria Chiscani vor suplimenta banii și se va scoate la licitație placarea cu granit, reabilitarea fântânii cu sistem de iluminat RGB și amenajarea spațiilor verzi cu instalație de irigații computerizată. Parcul de joacă: Primăria Chiscani a depus proiect de finanțare pentru construirea unui parc de joacă, au mai punctat liderii PSD Brăila.

Cum era de așteptat nu a fost ignorată nici problema câinilor fără stăpân care încă mai împânzesc stațiunea, explicându-se că Primăria Chiscani a demarat deja o licitație publică pentru strângerea acestora. La pachet cu precizarea că asocierea formată din cele trei unități administrativ-teritoriale nu are dreptul de ridicare a câinilor, astfel că aceasta era singura modalitate de rezolvare a situației.

Cât despre elementele cele mai importante ale zonei, plaja și lacul, Chiriac și Dragomir au explicat că acestea aparțin Agenției Naționale de Resurse Mineraliere, care a concesionat sau închiriat porțiuni de plajă către diverse societăți comerciale. Liderii administrației au punctat că ADI ”Lacul Sărat” nu are drept de exploatare sau intervenție pe plaje sau pe lac, cu alte cuvinte acest lucru va rămâne în seama investitorilor.

 

Ce se întâmplă după migrarea lui Costică Cojea de la PSD la PNL

Primarul Marian Dragomir și președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, au dorit să mai bifeze un element important în comunicatul transmis: plecarea de la PSD la PNL a unuia dintre partenerii din asociație, primarul comunei Chiscani Costică Cojea. Cei doi au ținut totuși să ofere garanții că în ciuda acestui lucru, implicațiile politice nu vor fi suficiente pentru a bloca ceea ce se întâmplă în stațiune.

”Primăria Brăila, Primăria Chiscani și Consiliul Județean Brăila nu vor bloca modernizarea stațiunii după plecarea primarului Comunei Chiscani de la PSD la PNL deoarece scopul asocierii este dezvoltarea stațiunii, mai presus de orice chestiune politică. Asocierea este un proiect asumat și promis brăilenilor care nu merită să fie blocat!!!”, semnează comunicatul ”Cu respect”, Primarul Municipiului Brăila Marian Dragomir și cu „Gânduri bune”, Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

Reamintim că primarul Comunei Chiscani Costică Busuioc Cojea a apărut pe 10 martie într-o conferință de presă la sediul PNL, alături de deputatul Alexandru Popa (președintele liberalilor brăileni) și a anunțat că deși nu poate ieși oficial din PSD pentru a nu-și pierde mandatul, la viitoarele alegeri va candida de pe listele liberalilor.

 

Gropeneanu s-a ținut de cuvânt

Reamintim că la sfârșitul lunii octombrie 2022, Guvernul a declarat Lacu Sărat stațiune balneoclimaterică, după ce la începutul lunii august a anului trecut au demarat lucrările de reabilitare. Mai precis este vorba de o investiție de peste 5 milioane de lei, care urma să se deruleze pe o perioadă de 3 ani lucrările vizând toată infrastructura rutieră și pietonală a Stațiunii Lacu Sărat. Licitația a fost câștigată de Micatis Prod SRL Brăila. La inaugurarea lucrărilor, primarul Marian Dragomir a promis că lucrările se vor termina în doi ani. Pe 22 noiembrie 2022, Aurel Gropeneanu, administratorul Micatis Prod SRL, a promis public că într-un an Lacu Sărat va arăta ca o veritabilă stațiune balneoclimaterică. „Deși contractul este pe 3 ani, garantez că într-un an vom termina lucrările, iar brăilenii se vor bucura de străzi asfaltate, trotuare moderne, într-un cuvânt de întreaga infrastructură rutieră și pietonală a Stațiunii Lacu Sărat”, ne-a asigurat Aurel Gropeneanu. Și într-adevăr, administratorul „Micatis Prod SRL” s-a ținut de cuvânt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro