Mergi la conţinutul principal

Administraţia Pieţelor reface acoperişul modulelor comerciale din Concordia

• este vorba despre o investiţie de 180.000 lei, fără TVA, având drept sursă de finanţare recenta majorare de capital de la SC APT SA • pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de reparaţii de la acoperiş, compania publică organizează procedura cererii de oferte 

 

Administraţia Pieţelor vrea să refacă acoperişul tuturor modulelor comerciale pe care le are în administrare pe platoul Pieţei Concordia, zona încă aflată în domeniul public aparţinând municipalităţii, iar pentru asta este dispusă să plătească maxim 180.000 lei, plus TVA. Aşa că SC APT SA Brăila a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura achiziţiei. Potrivit anunţului, după cum aminteam mai devreme, este vorba despre “Lucrări de reparaţii acoperiş module - Piaţa Concordia”. “Necesitatea lucrărilor de reparaţii acoperiş module este strâns legată de îmbunătăţirea condiţiilor de comerţ. Acest deziderat se înscrie în obiectivul major de implementare a strategiei de dezvoltare a calităţii condiţiilor de funcţionalitate adaptat la sistemele europene în concordanţă atât cu cerinţele societăţii, cât şi cu nevoile determinate de dorinţa de a îmbunătăţi gradul şi calitatea acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Procedura este programată pentru finalul acestei luni, mai precis marţi, 27 februarie, reprezentând data limită de depunere a ofertelor, şi are o valoare estimată a achiziţiei de 180.000 lei, fără TVA, adică echivalentul a circa 39.000 euro. Firmele interesate de acest contract trebuie să constituie o garanţie de participare în cuantum de 1.800 lei şi să prezinte comisiei de licitaţie din cadrul APT Brăila şi lista principalelor contracte similare din ultimii 5 ani din care să rezulte că au mai efectuat lucrări de acelaşi tip în valoare de cel puţin 180.000 lei, fără TVA (la nivelul minim 1 contract - maxim 3 contracte). Tipul procedurii pentru această achiziţie este “Cerere de ofertă / Procedură simplificată - într-o singură etapă”, iar criteriul de atribuire este “preţul cel mai scăzut”.

După cum a explicat conducarea companiei, sursa de finanţare a acestui proiect investiţional de la Piaţa Concordia este cea asigurată de municipalitate prin recenta majorare a participării proprii la capitalul Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila, ca acţionar majoritar.

De precizat că în toamna anului trecut, consilierii municipali au spus “DA” unui proiect privind o majorare de capital la SC APT SA, ce vizează strict reabilitarea şi modernizarea Pieţei Concordia (sectorul ce aparţine Primăriei). Era vorba despre 569.700 lei în plus, deci o creştere a valorii capitalui social subscris şi vărsat de la 7.101.000 lei la 7.670.700 lei, prin emiterea a 5.697 de acţiuni noi, a câte 100 lei fiecare. Cu aportul suplimentar la capitalul companiei va fi asigurată sursa de finanţare pentru o serie de lucrări precum reparaţii capitale la copertina degradată în ultimii 11 ani, pentru acoperişul din tablă, închiderea perimetrală a pieţei prin montarea a 3 uşi de tip garaj, secţionale, modernizări la hala de brânză, precum şi reparaţii la platou şi aleile pietonale. Pe lângă acestea, este programată şi dotarea cu 4 vitrine frigorifice în hala de brânză, înlocuirea tarabelor vechi din piaţă cu mese din fibră de sticlă.

Reamintim că, Administraţia Pieţelor a început încă din 2016 un proiect investiţional multianual în cadrul căruia şi-a propus modernizarea tuturor pieţelor agroalimentare din oraş. Astfel, în luna septembrie 2016 au fost demarate lucrările la Piaţa Mare. A fost igienizată, la vremea respectivă, Hala Centrală, s-a turnat asfalt pe platforma sectorului de legume, s-au realizat pante spre gurile de scurgere şi s-au schimbat tarabele din tablă cu unele noi, din plastic. Tot atunci a fost amenajată şi piaţa de păsări. Ulterior, în toamna anului trecut au fost finalizate lucrările de modernizare şi în cazul Pieţei Microhală din cartierul Hipodrom.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro