Mergi la conţinutul principal

Administraţia Pieţelor cumpără tarabe noi pentru Concordia

• achiziţia are o valoare estimată de 13.500 euro, fără TVA • piaţa Concordia, zona încă aflată în domeniul public, este vizată, de altfel, de o investiţie consistentă în reabilitare şi modernizare

 

Administraţia Pieţelor vrea să cumpere 30 de tarabe noi din fibră de sticlă, acestea urmând a fi amplasate pe platoul Pieţei Concordia, zona încă aflată în domeniul public aparţinând municipalităţii, iar pentru fiecare unitate este dispusă să plătească, în medie, maxim 2.100 lei, fără TVA. Aşa că firma APT SA Brăila a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura achiziţiei. Potrivit anunţului, după cum aminteam mai devreme, este vorba despre 30 de tarabe din poliester armat cu fibră de sticlă, din care 25 bucăţi pentru comerţ de legume, fructe şi zarzavaturi, şi alte 5 bucăţi pentru mărfuri industriale, toate acestea “rezistente la uzură şi la factorii de mediu specifici pieţelor agroalimentare, prevăzute cu kit pentru alimentare cu energie electrică”.

Procedura este programată pentru jumătatea acestei luni, mai precis joi, 15 februarie, reprezentând data limită de depunere a ofertelor, şi are o valoare estimată a achiziţiei de 62.500 lei, fără TVA, adică echivalentul a circa 13.500 euro. Firmele interesate de acest contract trebuie să constituie o garanţie de participare în cuantum de 625 lei şi să prezinte comisiei de licitaţie din cadrul APT Brăila şi lista principalelor livrări de produse similare în ultimii 3 ani. Tipul procedurii pentru această achiziţie este “Cerere de ofertă / Procedură simplificată - într-o singură etapă”, iar criteriul de atribuire este “preţul cel mai scăzut”.

De precizat că în toamna anului trecut, consilierii municipali au spus “DA” unui proiect privind o majorare de capital la SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (APT) SA, ce vizează strict reabilitarea şi modernizarea Pieţei Concordia (sectorul ce aparţine Primăriei). Era vorba despre 569.700 lei în plus, deci o creştere de la 7.101.000 lei la 7.670.700 lei, prin emiterea a 5.697 de acţiuni noi, a câte 100 lei fiecare. Cu aportul suplimentar la capitalul companiei va fi asigurată sursa de finanţare pentru reparaţii capitale la copertina degradată în ultimii 11 ani, pentru acoperişul din tablă, închiderea perimetrală a pieţei prin montarea a 3 uşi de tip garaj, secţionale, modernizări la hala de brânză, precum şi reparaţii la platou şi aleile pietonale. Pe lângă acestea, este programată şi dotarea cu 4 vitrine frigorifice în hala de brânză, înlocuirea tarabelor vechi din piaţă cu mese din fibră de sticlă.

Reamintim că, Administraţia Pieţelor a început încă din 2016 un proiect investiţional multianual în cadrul căruia şi-a propus modernizarea tuturor pieţelor agroalimentare din oraş. Astfel, în luna septembrie 2016 au fost demarate lucrările la Piaţa Mare. A fost igienizată, la vremea respectivă, Hala Centrală, s-a turnat asfalt pe platforma sectorului de legume, s-au realizat pante spre gurile de scurgere şi s-au schimbat tarabele din tablă cu unele noi, din plastic. Tot atunci a fost amenajată şi piaţa de păsări. Ulterior, în toamna anului trecut au fost finalizate lucrările de modernizare şi în cazul Pieţei Microhală din cartierul Hipodrom.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro